Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου
Η ενθρόνιση του   Μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου

Η ενθρόνιση του Μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου

Σν σήμερ πριν 18 χρόνια

Πέρασαν 18 ολόκληρα χρόνια από την 14η οεμβρίου 1998, όταν η πόλη του Βόλου και η Τοπική Εκκλησία, υποδέχθηκαν το νέο ποιμενάρχη Δημητριάδος, τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, εις διαδοχήν του μεγάλου προκατόχου του κυρού Χριστοδούλου, ο οποίος επτά μήνες πριν είχε αναδειχθεί Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος.

Η υποδοχή του έγινε με επισημότητα στην είσοδο του Βόλου, από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλης, από τον ιερό κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Δημητριάδος, ενώ η της ενθρονίσεως πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό αό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Το νέο ποιμενάρχη τίμησαν με την παρουσία τους ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και δεκάδες ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και εκπρόσωποι των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Από τότε και στο εξής ο κ. Ιγνάτιος συνεχίζει (;) το έργο του αειμνήστου προκατόχου του, το οποίο ανανέωσε και επαύξησε σε όλα τα επίπεδα (πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό), καησε την Τοπική Εκκλησία σημείο ενότητας και διαλόγου, αλλά και ικανή να ανταποκριθεί, με σύνεση και υπευθυνότητα, στις αυξημένες ανάγκες του λαού, σε καιρούς ς και γενικότερης δοκιμασίας.

Εν τω μεταξύ, με τη συμπλήρωση 18 ετών από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (14/11/1998), ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος επέλεξε χθες (Κυριακή 13/11) να επικοινωνήσει με τα και τα στελέχη των κατηχητικών μας σχολείων, προς τα οποία η Τοπική μας Εκκλησία επιδεικνύει ιδιαίτερη και φροντίδα.

Συγκεκριμένα, λειτούργησε στον Ιερό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου εκκλησιάστηκαν και 150 των κατηχητικών σχολείων της ενορίας, συνοδευόμενα από τους γονείς και τα στελέχη του νεανικού έργου της πολυπληθέστερης ενορίας της πόλης μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, παρατέθηκε πρωινό για όλους στο «Αρχονταρίκι» του Ναού, όπου είχε την ευκαιρία πατρικής επικοινωνίας με τα παιδιά, συνεχάρη τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την πρόοδο του νεανικού έργου της ενορίας, επικεφαλής του οποίου είναι ο π. Χρήστος Χαχαμίδης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση