Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ενημερωτικό κιόσκι της Αρχιεπισκοπής στο Σύνταγμα
Ενημερωτικό κιόσκι της Αρχιεπισκοπής στο Σύνταγμα

Ενημερωτικό κιόσκι της Αρχιεπισκοπής στο Σύνταγμα

Έν πρωτότυπο ενημερωτικό στην πλτεία Συντάγματος έστησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες για τις ψηφιακές που εδώ και δύο χρόνια έχουν τεθεί στη διάθεση του ποιμνίου της Αρχιεπισκοπής, το οποίο περιλαμβάνει 145 ενορίες, σε μια εδαφική δικαιοδοσία 14 δήμων του Λεκανοπεδίου της Αττικής.

Πλήθος κόσμου που περνά από την ενημερώνεται για τις ψηφιακές της Αρχιεπισκοπής. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, παρόμοιο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και διερχόμενοι τουρίστες, «οι οποίοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την πρωτοπορία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης».

«Ενώ η αποτελεί διαχρονικά σημαντικό αγκάθι για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, η Αρχιεπισκοπή πρωτοπορεί με επιτυχία, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, καθώς ήδη χιλιάδες πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά, μαζί και με άλλες παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες. Αυτός, βέβαια, ο διοικητικός εκσυγχρονισμός δεν έχει λειτουργήσει εις βάρος του ποιμαντικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες λειτουργούν στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής, www.iaath.gr. Από εκεί οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το είδος του πιστοποιητικού που θέλουν να εκδώσουν. Στη συνέχεια, με εύκολα και απλά βήματα, οδηγούνται στην περαίωση του αιτήματος, αφού πιστοποιηθούν μέσω της διαδικασίας αυθεντικος της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TaxisNet).

Επίσης, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η Αρχιεπισκοπή έχει υλοποιήσει και την πλατφόρμα θρησκευτικών – τουριστικών προορισμών www.religiousgreece.gr, όπου σε πέντε γλώσσες καταγράφονται 260 σημεία θρησκευτικού – τουριστικού ενδιαφέροντος, με χρήση υλικού (360 fotos, 3Dvideos, πανοράματα, gigapixelfotos).

Το επισκέφθηκε χθες το πρωί ο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και γενικός διευθυντής των υπηρεσιών, επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Παντζαρίδη, προϊστάμενο του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχείρισης Εργων ΕΣΠΑ της Αρχιεπισκοπής.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση