Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Kασσαβέτειας από τον “Eσταυρωμένο”
Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Kασσαβέτειας από τον “Eσταυρωμένο”

Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Kασσαβέτειας από τον “Eσταυρωμένο”

Το απόγευμα της Πέμπτης (21/01/2016), πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων () Κασσαβετείας μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και την στήριξη του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

Η , περιελάμβανε: την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο και ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα με από την παιδική χορωδία “ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ” της Ι. Μητροπόλεως , στην οποία συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες – μεταξύ αυτών και Ρομά – του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας (Αλιβερίου), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή, μουσικού και κοινωνικού ανθρωπολόγου Ευαγγέλου Μπαντελά.

Την χορωδία, συνόδευαν πέντε μουσικοί με διάφορα μουσικά όργανα που ξεσήκωσαν με τους ρυθμούς τους όλους τους παριστάμενους. Οι ρυθμοί και τα , ενθουσίασαν τους νεαρούς κρατούμενους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά τραγουδώντας από το μικρόφωνο και χορεύοντας τσιγγάνικους χορούς. Ο Μητροπολίτης , ομίλησε εμπνευσμένα προς τους παρευρισκόμενους μαθητές κρατούμενους πλημμυρίζοντας την καρδιά τους με αγάπη, ευγνωμοσύνη και ελπίδα για τη ζωή.

Στην εκδήλωση αυτή ήσαν παρόντες: ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, υπεύθυνος του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, ο π. Χρήστος Μπούντης, υπεύθυνος της ποιμαντικής των κρατουμένων της φυλακής, η αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, η Ευμορφία Σαμαρά, προϊσταμένη του Καταστήματος, ο Αναστάσιος Γούκος, διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας, κοινωνικοί λειτουργοί, , σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μια αντιπροσωπευτική ομάδα νεαρών κρατουμένων που με ενθουσιασμό χειροκροτούσαν τις προσπάθειες του μουσικού συνόλου, αλλά και των συναδέλφων τους που με έμπρακτη αγάπη και ενδιαφέρον προσφέρουν χριστιανικά μηνύματα, και ελπίδα στους έγκλειστους .

kassabeteia2

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση