Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Kασσαβέτειας από τον “Eσταυρωμένο”
Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Kασσαβέτειας από τον “Eσταυρωμένο”

Ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση στις φυλακές Kασσαβέτειας από τον “Eσταυρωμένο”

Το απόγευμα της Πέμπτης (21/01/2016), πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων () Κασσαβετείας μία ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου και την στήριξη του Συλλόγου Συαστάσεως Κρατουμένων Βόλου “Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”.

Η , περιελάμβανε: την ευλογία της Βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο και ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από την παιδική χορωδία “ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ” της Ι. Μητροπόλεως , στην οποία συμμετέχουν μαθητές και – μεταξύ αυτών και Ρομά – του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας (Αλιβερίου), υπό τη διεύθυνση του καθηγητή, μουσικού και κοινωνικού ανθρωπολόγου Ευαγγέλου Μπαντελά.

Την χορωδία, συνόδευαν πέντε μουσικοί με διάφορα μουσικά όργανα που ξεσήκωσαν με τους ρυθμούς τους όλους τους παριστάμενους. Οι ρυθμοί και τα τραγούδια, ενθουσίασαν τους νεαρούς κρατούμενους, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά τραγουδώντας από το μικρόφωνο και χορεύοντας τσιγγάνικους χορούς. Ο Μητροπολίτης , ομίλησε εμπνευσμένα προς τους παρευρισκόμενους μαθητές κρατούμενους πλημμυρίζοντας την καρδιά τους με αγάπη, ευγνωμοσύνη και ελπίδα για τη ζωή.

Στην εκδήλωση αυτή ήσαν τες: ο π. , υπεύθυνος του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, ο π. Χρήστος Μπούντης, υπεύθυνος της ποιμαντικής των κρατουμένων της ς, η αντεισαγγελεύς του Αρείου Πάγου, η Ευμορφία Σαμαρά, προϊσταμένη του Καταστήματος, ο Αναστάσιος ούκος, διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Ιωνίας, κοινωνικοί λειτουργοί, εκπαιδευτικοί, σωφρονιστικοί υπάλληλοι και μια αντιπροσωπευτική ομάδα νεαρών κρατουμένων που με ενθουσιασμό χειροκροτούσαν τις προσπάθειες του μουσικού συνόλου, αλλά και των συναδέλφων τους που με έμπρακτη αγάπη και ενδιαφέρον προσφέρουν χριστιανικά μηνύματα, χαρά και ελπίδα στους έγκλειστους .

kassabeteia2

"Αλιεύοντας" την είδηση