Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη
Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

 

Με τη συμπλήρωση ενός έτους πό την εις Κύριον εκδημί του μακαριστού πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής Μιχάλη Μελέτη, η  Μητρόπολη διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης, όπου θα αναδειχθούν πτυχές της  ιεροψαλτικής του προσφοράς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Κατ' αυτήν, Βυζαντινούς ύμ θα αποδώσουν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού  Ιωάννου Σχώρη και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κυριαζή ικολέρη.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Ιγνάτιος θα απονείμει, μετά θάνατον, στον εκλιπόντα, την Ανώτατη της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Τιμητικές πλακέτες θα απονείμουν, επίσης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο της  Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ὁ Κουκουζέλης».

Το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου πρωτοψάλτου θα τελεστεί την 13/5, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, ιερουργούντος του μητροπολίτη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση