Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη
Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

 

Με τη συμπλήρωση ενός έτους πό την εις Κύριον εκδημί του μακαριστού πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής Μιχάλη Μελέτη, η  Μητρόπολη διοργανώνει τιμής και μνήμης, όπου θα αναδειχθούν πτυχές της  ιεροψαλτικής του προσφοράς.

Η θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Κατ' αυτήν, Βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσουν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού  Ιωάννου Σχώρη και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κυριαζή Νικολέρη.

Στη συνέχεια, ο Ιγνάτιος θα απονείμει, μετά θάνατον, στον εκλιπόντα, την Ανώτατη της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Τιμητικές πλακέτες θα απονείμουν, επίσης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της  Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ὁ Κουκουζέλης».

Το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου πρωτοψάλτου θα τελεστεί την Κυριακή 13/5, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, ιερουργούντος του μητροπολίτη.

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση