Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη
Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

Ένας χρόνος χωρίς τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Μελέτη

 

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εις Κύριον εκδημία του μακαριστού πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής Μιχάλη Μελέτη, η  Μητρόπολη Δημητριάδος διοργανώνει εκδήλωση τιμής και μνήμης, όπου θα αναδειχθούν πτυχές της  ιεροψαλτικής του προσφοράς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη – Ανθ. Γαζή). Κατ’ αυτήν, Βυζαντινούς ύμνους θα αποδώσουν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου και καθηγητού  Ιωάννου Σχώρη και η Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Κυριαζή Νικολέρη.

Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος θα απονείμει, μετά θάνατον, στον εκλιπόντα, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Τιμητικές πλακέτες θα απονείμουν, επίσης, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της  Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ὁ Κουκουζέλης».

Το ετήσιο μνημόσυνο του αειμνήστου πρωτοψάλτου θα τελεστεί την Κυριακή 13/5, στον Ιερό Ναό Αγίου Μοδέστου Μελισσατίκων, ιερουργούντος του μητροπολίτη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντιπλημμυρικά έργα σε 12 ρέματα στην Π.Ε. Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/r6EUSYlcSX -

  • Συμπληρωματική χρηματοδότηση του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου - https://t.co/3PRNdFWGVJ -

  • Εννέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/lypo6lE546 -

"Αλιεύοντας" την είδηση