Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Έναρξη του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης
Έναρξη του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης

Έναρξη του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης

Για έκτη συνεχή χρονιά, ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του το Φροντιστήριο Λειτουργικής Γλώσσης της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον Αγιασμό που τέλεσε ο κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσοικείωση των πιστών με τα λειτουργικά κείμενα, με τη βοήθεια της ς Λαυρεντίας της Μονής Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, φιλόλογο – θεολόγο, η οποία εφέτος θα αναλύσει τα αναγνώσματα της ς Διαθήκης, των Μεγάλων Πανηγυρικών Εσπερινών.

Απευθυνόμενος στους πολυπληθείς συμμετέχοντες του Φροντιστηρίου, ο επεσήμανε ότι «η πρωτοβουλία αυτή σφραγίζει το λειτουργικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς διασώζει την εμπειρία της ς, που είναι διαχρονική, παρά τον ευτελισμό και την μετάλλαξή της μέσα στο χρόνο, που έχει σαν οι νεοέλληνες να δυσκολεύονται να διαβάζουν και να κατανοούν κείμενα στο πρωτότυπο».

Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το έργο της ς Λαυρεντίας, «η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην ερμηνεία των κειμένων, αλλά προχωρά και στην θεολογική τους προσέγγιση». Ομιλώντας περί της ς Διαθήκης, επεσήμανε ότι «καταξιώνεται μόνο στο πρόσωπο του Χριστού. Σ' αυτήν, ο Μεσσίας έρχεται, στην Καινή Διαθήκη ήρθε και στην Αποκάλυψη θα ξαναέρθει».

Τέλος, τόνισε ότι και αυτή η προσπάθεια «συμβάλλει στο να ενισχύσουμε την λογική μας Λατρεία και να μετέχουμε επαρκώς στην ζωή της Εκκλησίας μας…».

Το Φροντιστήριο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα στις 8.00 μ.μ.

Σχολή Γονέων

Νωρίτερα, τα μέλη της Ενοριακής Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Βόλου, υποδέχθηκαν τον επίσκοπο, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία της Ι. Παρακλήσεως στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Αγίου της «ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ».

Ακολούθως, τέλεσε αγιασμό, επ' ευκαιρία της έναρξης εβδομαδιαίων μαθημάτων της Σχολής Γονέων και μίλησε στους δεκάδες συμμετέχοντες, με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση