Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Έναρξη του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης
Έναρξη του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης

Έναρξη του Φροντιστηρίου Λειτουργικής Γλώσσης

Για έκτη συνεχή χρονιά, ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία του το Φροντιστήριο Λειτουργικής Γλώσσης της Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον Αγιασμό που τέλεσε ο κ. , στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Βόλου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η προσοικείωση των πιστών με τα λειτουργικά κείμενα, με τη βοήθεια της μοναχής Λαυρεντίας της Μονής Αγίου Λαυρεντίου Πηλίου, φιλόλογο – θεολόγο, η οποία εφέτος θα αναλύσει τα αναγνώσματα της Παλαιάς Διαθήκης, των Μεγάλων Πανηγυρικών Εσπερινών.

Απευθυνόμενος στους πολυπληθείς συμμετέχοντες του Φροντιστηρίου, ο μητροπολίτης επεσήμανε ότι «η πρωτοβουλία αυτή σφραγίζει το λειτουργικό της Τοπικής μας Εκκλησίας, καθώς διασώζει την εμπειρία της γλώσσας, που είναι διαχρονική, παρά τον ευτελισμό και την μετάλλαξή της μέσα στο χρόνο, που έχει σαν οι νεοέλληνες να δυσκολεύονται να διαβάζουν και να κατανοούν κείμενα στο πρωτότυπο».

Ο κ. εξήρε το της μοναχής Λαυρεντίας, «η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην ερμηνεία των κειμένων, αλλά προχωρά και στην θεολογική τους προσέγγιση». Ομιλώντας περί της Παλαιάς Διαθήκης, επεσήμανε ότι «καταξιώνεται μόνο στο πρόσωπο του Χριστού. Σ’ αυτήν, ο Μεσσίας έρχεται, στην Καινή Διαθήκη ήρθε και στην Αποκάλυψη θα ξαναέρθει».

Τέλος, τόνισε ότι και αυτή η προσπάθεια «συμβάλλει στο να ενισχύσουμε την λογική μας Λατρεία και να μετέχουμε επαρκώς στην της Εκκλησίας μας…».

Το Φροντιστήριο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα στις 8.00 μ.μ.

Νωρίτερα, τα μέλη της Ενοριακής Σχολής Γονέων του Μητροπολιτικού Ι. . Αγίου Νικολάου Βόλου, υποδέχθηκαν τον επίσκοπο, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία της Ι. Παρακλήσεως στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που τελέστηκε στο του της «ΚΑΤΑΚΟΜΒΗΣ».

Ακολούθως, τέλεσε αγιασμό, επ’ ευκαιρία της έναρξης εβδομαδιαίων μαθημάτων της Σχολής Γονέων και μίλησε στους δεκάδες συμμετέχοντες, με θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στα "κόκκινα" ο #υδράργυρος #υδράργυρος - https://t.co/pxt6tJsiYP -

  • Μετεγγραφή Ντουάρτε Βαλέντε στον Ολυμπιακό Βόλου #ΝτουάρτεΒαλέντε - https://t.co/hBKb9m129T -

  • Νεκρός ο 31χρονος αγνοούμενος Ανδρέας Μποτονάκης #ΑνδρέαςΜποτονάκης - https://t.co/FC1rsNO6qX -

"Αλιεύοντας" την είδηση