Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΛΜΥΡΟΣ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης στον Αλμυρό
Έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης στον Αλμυρό

Έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης στον Αλμυρό

Την έναρξη λειτουργίας των «Σπιτιών Γαλήνης» στον Αλμυρό, για το νέο εκκλησιαστικό έτος, κήρυξε χθες 28/9, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο & Αλμυρού Ιγνάτιος, παρουσία του επισκόπου Καρπασίας  Χριστοφόρου, βοηθού του αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου του Β’.
Ο κ. Ιγνάτιος σημείωσε στον λόγο του ότι ο αναγεννήθηκε κυριολεκτικά από την τέφρα του, μετά τον μεγάλο σεισμό του 1980, μνημονεύοντας την θεμελίωση των μεγαλοπρεπών Ναών που είχε επιτευχτεί εκείνη την περίοδο από τον αείμνηστο τότε μητροπολίτη και μετέπειτα αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και σήμερα αποτελούν καύχημα για την τοπική Εκκλησία.
Αναφέρθηκε, ακόμη, στον θεσμό των «Σπιτιών Γαλήνης», που χαρίζουν ανακούφιση στον συνάνθρωπο, χαρακτηρίζοντας «θησαυρό» τις κυρίες που εθελοντικά προσφέρουν τις τους, ετοιμάζοντας, σε καθημερινή βάση, 2.000 μερίδες φαγητού σε όλη την Μητρόπολη.
«Τόσο στον Άγιο Δημήτριο, όσο και στην Ευξεινούπολη, τα «Σπίτια Γαλήνης», χάρη στις εθελόντριες, έχουν αναλάβει να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη, μικρό και μεγάλο, απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, γιατί έχουμε και πολλούς που φιλοξενούνται, πλέον, στον τόπο μας από άλλα μέρη του κόσμου», σημείωσε ο κ. Ιγνάτιος. «Χάρη στην προσφορά των ίδιων των ανθρώπων σε τρόφιμα και είδη, με την χάρη του Θεού έχουμε ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες».
Επίσης προανήγγειλε την έλευση του αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμου στον Αλμυρό, στις 24 Οκτωβρίου, για να τελέσει τα εγκαίνια του ανακαινισθέντος Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου.
Από την πλευρά του, ο   Χριστοφόρος, εξήρε την επισκοπική διακονία του κ. Ιγνατίου , τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν επίσκοπο, ο οποίος δεν είναι για να δεσπόζει, να εξουσιάζει αλλά είναι πατέρας. «Αυτό το καταλαβαίνουμε από την έγνοια που έχει για τα παιδιά του», σημείωσε. «Και τρέχει συνεχώς για να είναι κοντά τους και να μεριμνά γι’ αυτούς. Κι αυτό είναι μεγάλη ευλογία, που έχετε έναν τέτοιο μητροπολίτη, ο οποίος είναι πατέρας και φροντίζει πνευματικά και υλικά για όλους σας.
Αυτό που καλούμαστε να προσφέρουμε σε αυτή την διακονία είναι η γαλήνη. Και η γαλήνη αυτή έχει δύο πτυχές: Η μία είναι η ανακούφιση του σωματικού πόνου και η άλλη, η ψυχική γαλήνη. Διότι αν κανείς είναι σωματικά τακτοποιημένος και ψυχικά δεν είναι, αυτό που νιώθει η ψυχή το μεταφέρει μετά στο σώμα. Και επηρεάζεται το οικογενειακό , το επαγγελματικό, το κ.λπ.».
Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εθελόντριες στα «Σπίτια Γαλήνης» του Αλμυρού αριθμούν τις 100.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση