Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Έναρξη λειτουργίας των ενοριακών Συσσιτίων
Έναρξη λειτουργίας των ενοριακών Συσσιτίων

Έναρξη λειτουργίας των ενοριακών Συσσιτίων

Με τον Εσπερινό της εορτής του Αγίους Ευφροσύνου, του Μάγειρος, Προστάτου των εθελοντών κι εθελοντριών των ενορικών συσσιτίων της Τοπικής Εκκλησίας, ξεκίνησε επισήμως η έναρξη του σπουδαίου αυτού φιλανθρωπικού υ της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το νέο εκκλησιαστικό έτος.

Ο Εσπερινός της εορτής και ο αγιασμός της ενάρξεως τελέστηκαν στον Ιερό αό Βόλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των υπευθύνων κληρικών και των κυριών που διακονούν στα ενοριακά συσσίτια.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την σπουδαιότητα του υ αυτού σε καιρούς ς και ανέχειας, ενώ ανέδειξε ιδιαιτέρως τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς των στελεχών της Εκκλησίας, ενός ιδεώδους υψηλού, το οποίο χαρακτηρίζει την εκκλησιαστική διακονία διαχρονικά.

Χαρακτήρισε δε τους εθελοντές «θησαυρό και ακριβή περιουσία της Εκκλησίας. Χάρη σε εσάς έχουμε τούτη την κρίσιμη εποχή παρουσία, που αναγνωρίζεται απ' όλους».

Τόνισε, επίσης, ότι στο επίκεντρο της διακονίας μας βρίσκεται η απροϋπόθετη και άμετρη προς τον κάθε άνθρωπο, που είναι η ζωντανή του Θεού και ευχήθηκε προς όλους καλή στο πολύτιμο αυτό έργο και την φετινή χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση