Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

Έκτακτα μέτρα υγειονομικής προστασίας στην Μητρόπολη Δημητριάδος

 

Μετά την κτάτξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο επιδημιολογικό επίπεδο επικινδυνότητας 4 (κόκκινο) η Μητρόπολη ανακοινώνει μέτρα από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα ισχύουν τα ακόλουθα:

1.      Σε κάθε ναό μπορούν να παρευρίσκονται κατά την διάρκεια τελέσεως της Θείας Λειτουργίας συγχρόνως εννέα (9) συνολικώς πιστοί με ελάχιστη απόσταση ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου μεταξύ τους.

2.      Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στον ναό οι πιστοί, με προσωπική τους ευθύνη και μέριμνα, υποχρεούνται να φέρουν μάσκα.

3.      Κατά την προσέλευση στην Θεία Μετάληψη απαιτείται να τηρούνται με ακρίβεια οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των πιστών. Το ίδιο ισχύει και κατά την διανομή του αντιδώρου.

4.      ια την εξυπηρέτηση των πιστών κρίνεται αναγκαίο να αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων των Ιερών Ναών και στις υφιστάμενες ιστοσελίδες τους:

α) το ωράριο τέλεσης των ακολουθιών

β) το ωράριο κατά το οποίο ο ναός θα παραμένει ανοικτός

γ) ο συνολικός αριθμός των πιστών, οι οποίοι μπορούν να παρευρίσκονται ταυτοχρόνως μέσα, κατά τις ισχύουσες υγειονομικές υποδείξεις.

5.      Οι , οι νεωκόροι, οι επίτροποι και όλοι οι εργαζόμενοι και διακονούντες στους ναούς θα φέρουν υποχρεωτικά τα προβλεπόμενα από τον νόμο μέτρα ς (μάσκα, κ.λπ.), με εξαίρεση τους ιερείς και ιερο κατά την διάρκεια της Θείας Λατρείας.

6.      Σε περίπτωση κατά την οποία ο αριθμός όσων προσέρχονται στον ναό υπερβαίνει τον επιτρεπόμενο, οι επιπλέον μπορούν να παραμείνουν στον προαύλιο χώρο, προσευχόμενοι και σε απόσταση ενός και ημίσεως (1,5) μέτρου τουλάχιστον μεταξύ τους. Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπεται η λειτουργία των εξωτερικών μεγαφώνων των ναών.

7.      Όπου υπηρετούν περισσότεροι εφημέριοι, συνιστάται η τέλεση περισσότερων Θείων Λειτουργιών κατά την ίδια ημέρα, τόσο κατά την Κυριακή, όσο και κατά τις μεγάλες εορτές.

8.      Αυτονόητη είναι η τοποθέτηση αντισηπτικών/απολυμαντικών στις εισόδους των ναών, για την υποχρεωτική για όλους όσους εισέρχονται στον ναό απολύμανση των χεριών, όπως ο φυσικός εξαερισμός των ναών και η συχνή και σχολαστική απολύμανση με αντισηπτικό διάλυμα των σημείων και των επιφανειών του  ναού στις οποίες παρατηρείται συχνή πρόσβαση των πιστών.

9.      Όσον αφορά στην τέλεση των  μυστηρίων του γάμου και της βάπτισης, όπως και στην τέλεση των εξοδίων ακολουθιών και των μνημοσύνων, τελούνται από έναν ιερέα, έναν ψάλτη και την παρουσία έως εννέα (9) προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των μελλονύμφων και του κουμπάρου, η των γονέων και του αναδόχου του βαπτιζομένου.

10.  Όλα τα ανωτέρω εφαρμόζονται και στις  μονές.

11.  Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας η λειτουργία των Κύκλων Μελέτης Αγίας ραφής, των Εσπερινών Κηρυγμάτων, των Κατηχητικών Σχολείων και των Σχολών Γονέων.

12.  Συνεχίζεται η λειτουργία των Ενοριακών Σπιτιών Γαλήνης.

Αναστέλλεται η λειτουργία του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη-Α. Γαζή) καθώς και των Δομών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση