Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Βάϊος Τακούμης  
Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Βάϊος Τακούμης   

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Βάϊος Τακούμης  

Αιφνιδίως έχασε τη του, από ανακοπή καρδιάς,  ο πρωτοπρεσβυτέρος Βάιος Τακούμης, εφημέριος του ναού , ο οποίος έφυγε από την σήμερα Σάββατο 14/11, σε ηλικία 67 ετών.

Ο μακαριστός π. Βάιος γεννήθηκε στον Βόλο το 1953. Ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1981 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, από τον οποίο έλαβε τον Β΄ βαθμό της ιερωσύνης το 1982. Από τον Μακαριστό Χριστόδουλο έλαβε τα οφίκια του οικονόμου και του πρωτοπρεσβυτέρου.

 Ο π. Βάιος υπηρέτησε αρχικά, στον ναό Αγίου Νικολάου ς και από το 1987 μετετέθη στον ναό , όπου διακόνησε μέχρι το τέλος του βίου του.

Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στην του και επιδόθηκε, με ζήλο και αγάπη, στην διακονία της νεότητος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μάλιστα, προ ολίγων ετών, ίδρυσε και το Σπίτι αλήνης της ς, ανακουφίζοντας τις ανάγκες για φαγητό των εμπερίστατων αδελφών της ευρύτερης περιοχής Νεαπόλεως Βόλου.

Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού π. Βαΐου Τακούμη θα τελεστεί εν ευθέτω χρόνω.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση