Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Καψάλης
Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Καψάλης

Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Καψάλης

Με βαθύτατη θλίψη η Μητρόπολη αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του πρωτοπρεσβυτέρου Ευθυμίου Καψάλη, ο οποίος έφυγε από την ζωή σήμερα, σε ηλικία 84 ετών.

 Ο μακαριστός γεννήθηκε το 1934 στην Αχλαδιά Δομοκού και φοίτησε στην Εκκλησιαστική ς, ενώ ήταν πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Το 1959 χειροτονήθηκε διάκονος και από τον μακαριστό μητροπολίτη Δαμασκηνό και τοποθετήθηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του ομωνύμου χωρίου Αλμυρού.

Υπηρέτησε ως αρχιερατικός επίτροπος Αγιάς και προϊστάμενος των Ιερών Ναών Αναλήψεως του Χριστού και Μεταμορφώσεως του Σωτήρος .

Από την τελευταία αυτή έπαλξη ο π. Ευθύμιος συνταξιοδοτήθηκε το 2000, μετά από 41 ολόκληρα έτη καρποφόρου ιερατικής διακονίας και προσφοράς, που σημάδεψαν την πνευματική ζωή των ανθρώπων αυτού του τόπου.

Από το 2000 έως λίγο διάστημα προ της τελευτής του υπηρέτησε αόκνως την Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης.

Για την προσφορά του στην τοπική  Εκκλησία, ο μητροπολίτης   , του απένειμε το 2016 την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Ο αείμνηστος π. Ευθύμιος Καψάλης ήταν έγγαμος και με την μακαριστή του Ευαγγελία απέκτησαν πέντε τέκνα, εκ των οποίων την ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Γερασίμου Μακρινίτσης, γερόντισσα Ευπραξία και δύο πρεσβυτέρες εξαίρετων κληρικών , του π. Κόκκορη και του π. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή 9/12, στις 12μ., στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Δημητριάδος   Ιγνατίου.

Η σορός του θα βρίσκεται στον Ναό από τις 7.00 π.μ. και καθ'όλη την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση