Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ο π. Αναστάσιος Ζαχαρής
Εκοιμήθη ο π. Αναστάσιος Ζαχαρής

Εκοιμήθη ο π. Αναστάσιος Ζαχαρής

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερ, σε ηλικί 90 ετών, ο π. Αναστάσιος Ζαχαρής, ο οποίος γεννήθηκε το 1928 στην Ραχούλα Αγράφων. Σε νεαρή ηλικία έλαβε μέρος στην και τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία για τον αγώνα του κατά των κατακτητών. Ήταν απόφοιτος του Ανώτερου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ιερατικής Επιμορφώσεως της Θεος Σχολής του Το 1955 χειροτονήθηκε διάκονος και από τον μακαριστό μητροπολίτη Φαναριοφερσάλων Κύριλλο Α΄, και υπηρέτησε διαδοχικά στις ενορίες Αγίας Παρασκευής Αηδονοχωρίου Καρδίτσης και Αγίου Γεωργίου Άνω Χαλκιάδων Φαρσάλων.

Το 1963 μετετέθη στην   Μητρόπολη και τοποθετήθηκε εφημέριος στην ενορία Αγίας Τριάδος Τρικερίου, όπου έλαβε το οφίκιο του οικονόμου απόν μακαριστό μητροπολίτη Δαμασκηνό.

Το 1975 μετετέθη στον Βόλο και υπηρέτησε διαδοχικά στις ενορίες του Αγίου Τρύφωνος, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παλαιού Κοιμητηρίου και Λάμιας Διμηνίου, απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1999, χωρίς να εγκαταλείψει τα ιερατικά του καθήκοντα.

Το 2009 έλαβε το οφίκιο του  πρωτοπρεσβυτέρου από τον μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνάτιο, ως του πολυετούς και καρποφόρου ιερατικού του έργου.

Ήταν νυμφευμένος, πατέρας δύο τέκνων και παππούς τεσσάρων εγγονών και τριών δισέγγονων.

Η εξόδιος ακολουθία του π. Αναστασίου Ζαχαρή θα τελεστεί σήμερα, στις 4.30μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη  Ιγνατίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση