Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης
Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Καζαντζίδης

Ηγούμενος της μονής Αγίου Παντελεήμονος ς

 

Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Μητρόπολη Δημητριάδος αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του ηγουμένου της μονής Αγίου Παντελεήμονος ς, αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Καζαντζίδη, ο οποίος εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 60 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός (κατά κόσμον Κυριάκος) Καζαντζίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1961. Ολοκληρώνοντας τις εγκύκλιες σπουδές του, εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του εκ της οποίας  αποφοίτησε το 1984, οπότε και εκάρη μοναχός στο  κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμένισσας. Χειροτονήθηκε και πρεσβύτερος το 1986, υπό του μακαριστού μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου (1974-1991) και μετέπειτα Παροναξίας (1991-2008) κυρού Αμβροσίου.

Ακολούθως, διορίστηκε έκτακτος εφημέριος και ιεροκήρυξ του ναού και της Αρχιερατικής Περιφέρειας Γουμενίσσης έως τον Ιούνιο του 1987, οπότε του απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου ιεροκήρυκος. Την ίδια χρονιά, προς επιβράβευση της πιστής εκπληρώσεως των ιερατικών του καθηκόντων, χειροθετήθηκε αρχιμανδρίτης υπό του μακαριστού κυρού Αμβροσίου και τοποθετήθηκε ιερατικώς προϊστάμενος στον  Ν.  Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πενταλόφου, τον οποίο ανακαίνισε εκ βάθρων.

Τον Οκτώβριο του 2005,  ανέλαβε την ηγουμενία της μονής Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς και διορίστηκε ιερατικώς προϊστάμενος στην ενορία Αγίου Νικολάου Μελίβοιας, ενώ λίγες μέρες αργότερα χειροθετήθηκε πνευματικός. Κύριο μέλημά του, η κατήχηση, η πνευματική καλλιέργεια του λαού του Θεού και η ανασυγκρότηση της μονής. Επί των ημερών του, επετεύχθη η στερέωση, η  , ο καθαρισμός των τοιχογραφιών, η γενική ανακαίνιση του καθολικού και του πύργου και η αδελφότητος στο εγκαταλελειμμένο από το 1881 μοναστήρι.

Το σκήνωμα του π. Αιμιλιανού θα εκτεθεί σήμερα σε λαϊκό προσκύνημα στην μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, όπου θα τελεστούν όλες οι προβλεπόμενες μοναστηριακές νεκρώσιμες ακολουθίες.

Αύριο, Τετάρτη 1/12, θα μεταφερθεί στον  ναό Αγιάς, όπου θα τελεστούν ο Όρθρος και Αρχιερατική , ιερουργούντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 10.30 π.μ., αμέσως μετά την , ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί ακολούθως στην μονή του Αγίου Παντελεήμονος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση