Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εκκλησιαστική αποστολή στην Μεγαλόνησο Κύπρο
Εκκλησιαστική αποστολή στην Μεγαλόνησο Κύπρο

Εκκλησιαστική αποστολή στην Μεγαλόνησο Κύπρο

 

Στην Μεγαλόνησο Κύπρο μετέβη το τριήμερο 17-19/3, ο    , προσκεκλημένος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής & Πάσης Κύπρου  Χρυσοστόμου Β΄.

Την Παρασκευή 17/3, χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Στροβόλου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος εξήρε την Παναγίας μας ως πρόσωπο στο οποίο θεμελιώνεται η κοινωνία της αγάπης και το έργο της προσευχής.

Το Σάββατο 18/3 ο κ. συμμετείχε στην Επιμορφωτική Ημερίδα των Σχολών Γονέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Μελετών της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας, με γενικό θέμα “Η θωράκιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τους Γονείς”. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θέμα «Η ταυτότητά μας μέσα στη σύγχρονη κοινωνία (Αναφορά στη Χάρτα των Δικαιωμάτων του παιδιού)».

Ανέλυσε τα τρία στοιχεία που συνιστούν την διαχρονική ταυτότητά μας και «αποδείχθηκαν ακατάλυτα από τον πανδαμάτορα χρόνο και ισχυρότερα από την κάθε καταπίεση του κατακτητή: την παράδοσή μας, την γλώσσα μας, την ορθόδοξη πίστη μας… Το ορθόδοξο ήθος μας αποτελεί την κατ’ εξοχήν εγγύηση της περιφρούρησης των δικαιωμάτων των παιδιών. Αν, ως ορθόδοξοι, αναγνωρίζουμε την ανεκτίμητη αξία κάθε ανθρώπινου προσώπου ως έμψυχης εικόνας του Θεού, οπωσδήποτε στα παιδιά διοχετεύουμε και εξαντλούμε όλα τα αποθέματα της στοργής μας, της φροντίδας μας και της πιο άδολης αγάπης μας. Μας εμπνέει πάντα η διδαχή και το παράδειγμα Εκείνου, που πήρε στην αγκαλιά Του τα παιδιά, τα ευλόγησε, τα ετίμησε, και τα εξύψωσε σε πρότυπα, που οφείλουμε να μιμηθούμε, καθώς αποτελούν τους βέβαιους της βασιλείας Του».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη σε εκδήλωση, αφιερωμένη στον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης Λευκωσίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε μετά του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παλουριωτίσσης Λευκωσίας. Στην ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο για την τιμή της προσκλήσεως και την συλλειτουργία και αναφέρθηκε στο πνεύμα της ελευθερίας, το οποίο διακρίνει τη της Εκκλησίας. «ο μας καλεί ελεύθερα να απαρνηθούμε  το εγωιστικό μας θέλημα  και να Τον ακολουθήσουμε, φέροντας, όμως, στους ώμους και το Σταυρό… ο Σταύρος μας είναι η σταυρωμένη και ταπεινή αγάπη, που απορρέει από το Σταυρό του Κυρίου και μας καλεί να μοιραστούμε τον πόνο μας και να πάρουμε τον πόνο των άλλων, να μοιραστούμε τη μας και να πάρουμε τη των άλλων, μας καλεί να θυσιάσουμε τον εγωισμό μας, για να σώσουμε τους άλλους, να τους δεχτούμε όπως είναι…».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαγοράς -Μουρεσίου - https://t.co/ketR7nnJV0… -

  • Το Υπουργείο Οικονομικών ενισχύει τον #ΕΛΓΑ με 60 εκατ. ευρώ #ΕΛΓΑ - https://t.co/3wiVH9AeKr -

  • Φωτιά στη Βόρεια Αττική: Εκκενώνονται Κρυονέρι, Αφίδνες, Κοκκινόβραχος - https://t.co/anAiAXk6Q0 -

"Αλιεύοντας" την είδηση