Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Η εκκλησία στο Bόλο στηρίζει το σχολείο και για τα προσφυγοπούλα
Η εκκλησία στο Bόλο στηρίζει το σχολείο και για τα προσφυγοπούλα

Η εκκλησία στο Bόλο στηρίζει το σχολείο και για τα προσφυγοπούλα

Δεκάδες  πολίτες , με επικεφαλής τους εκπροσώπους της τοπικής   Εκκλησίας και πολλών τοπικών κοινωνικών φορέων, υποδέχτηκαν (18/1) τους 15 πρόσφυγες στην είσοδο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα της Ελληνικής γλώσσας κ.ά.

Η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός, η χαρά και το χειροκρότημα του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της περιοχής εκείνης, έδωσαν ένα ιδιαίτερο χαρούμενο και πανηγυρικό τόνο, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νέα προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας να συστήσει και να λειτουργήσει μια τάξη Δημοτικού σχολείου για την των προσφυγόπουλων, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία.

Στην νέα τάξη πραγματοποιήθηκε μια απλή, αλλά θερμή εκδήλωση που τα είχε όλα. Τα τραγούδησαν ένα ελληνικό τραγούδι, οι εκπρόσωποι των φορέων καλωσόρισαν τους μαθητές και οι παιδικές μαθητικές αγκαλιές γέμισαν από δώρα που άφθονα τα προσέφεραν πρόσωπα και φορείς της πόλεώς μας.

Τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο και τον Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» εκπροσώπησε ο πρωτ. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους μαθητές, μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία στο νέο εκπαιδευτικό ξεκίνημα και υποσχέθηκε πως «η Εκκλησία θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε καλοπροαίρετη και θεάρεστη προσπάθεια των εκπαιδευτικών, διότι και τα παιδιά των προσφύγων – που φιλοξενούνται στη χώρα μας – έχουν δικαίωμα και στη ζωή και στην εκπαίδευση, όπως άλλωστε και όλα τα Ελληνόπουλα».

Στη συνέχεια, διένειμε σε όλα τα παιδιά δώρα που περιείχαν γραφική ύλη, εκ μέρους του «Ε».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Φωτιά σε κάδο απορριμμάτων στη Ν.Ιωνία #κάδοςαπορριμμάτων - https://t.co/s4u6KJpi9Y -

  • Έκδοση διηγήματος Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Δήμο Σκιάθου #ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - https://t.co/h0rUxNP2uL -

  • Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο #ΠλατείαΠανεπιστημίου - https://t.co/tlflENxplQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση