Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ο π. Στυλιανός Ανανιάδης
Εκοιμήθη ο π. Στυλιανός Ανανιάδης

Εκοιμήθη ο π. Στυλιανός Ανανιάδης

 

 

Εκοιμήθη εν Κυρίω, σε ηλικία 88 ετών, σήμερα 9/4, ο πρωτο Στυλιανός Ανανιάδης, εκλεκτός κληρικός της Τοπικής  Εκκλησίας, παλαίμαχος εκπαιδευτικός και πολυγραφότατος συγγραφέας.

Ο π. Στυλιανός γεννήθηκε στο Βόλο το 1928. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε για 30 χρόνια ως καθηγητής Θεολόγος στα Γυμνάσια και στα Λύκεια Βελεστίνου, Ζαγοράς, Καναλίων και Βόλου. Κατόπιν, υπηρέτησε ως λαϊκός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, από του έτους 1974.

Μετά την συνταξιοδότησή του από την Εκπαίδευση, το 1980, χειροτονήθηκε διάκονος και από τον Μακαριστό Ποιμενάρχη  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, τον από Δημητριάδος και τοποθετήθηκε τακτικός εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων Χριστιανικής Αγωγής ΓΕΧΑ (Παράρτημα Βόλου).

Ως αγιογράφος, διηύθυνε την πρώτη Σχολή Αγιογραφίας της Τοπικής  Εκκλησίας, που λειτουργούσε στην «Κατακόμβη» του Μητροπολιτικού Ναού.

Από το 1990 και για πολλά χρόνια, υπήρξε τακτικός ομιλητής της «Χριστιανικής Κοινωνικής Ενώσεως».

Διορίστηκε και υπηρέτησε ως γραμματέας της «Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων» του Ιδρύματος Βόλου.

Προσέφερε τις υπηρεσίες του, ως κατηχητής και ομιλητής, στα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στις Κατασκηνώσεις, σε Κύκλους Συμμελέτης Αγίας Γραφής, σε Εσπερινά Κηρύγματα, στο Βελεστίνο, στον Άγιο Γεώργιο Φερών, στο Βόλο κ. α.

Μέχρι σήμερα, ήταν τακτικός παραγωγός του Ρ/Σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», με εκπομπές σχετικές με την ερμηνεία των Ψαλμών και τα Αγιογραφικά Αναγνώσματα των Κυριακών.

Ο π. Στυλιανός, και ως εκπαιδευτικός και ως κληρικός, τιμήθηκε με ανάλογες τιμητικές , για την κοινωνική και ιεραποστολική του προσφορά, από:

Α. Την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. , για την προσφορά του στην Εκπαίδευση (1992)

Β. Την εν Βόλω Σχολή “Saint Joseph”, για το εκεί διδακτικό του .

Γ. Από την (Παράρτημα Βόλου)

Δ. Από το Εκκλ/κό Συμβούλιο του Ι, Ν. Αγίου Γεωργίου Βόλου (2004)

Ε. Από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (2014), για το απαράμιλλο Ιερατικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο.

 

Ο π. Στυλιανός ήταν έγγαμος, νυμφευμένος με την δασκάλα – παιδαγωγό Ιωάννα Τριβέλλα και είχε μία κόρη.

Συνέγραψε εξαιρετικά στα Αποστολικά και Ευαγγελικά Αναγνώσματα των Κυριακών των ετών 2002-2007 (πέντε τόμοι), για «Θέματα πνευματικής ς και ψυχικής θεραπείας», το περίφημο πεντάτομο έργο του με την ερμηνεία των Ψαλμών και την ογκώδη ερμηνεία του Συμβόλου της , με τίτλο «Το Πιστεύω μας».

Η εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού π.Στυλιανού Ανανιάδη θα τελεστεί σήμερα, Σάββατο 9/4, στις 3.00 μ.μ. στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση