Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος
Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, ο φέρων τον Θεοτίμητο τίτλο του, ο , Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον εώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες.

Το 1952 έλαβε το της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1968 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.

Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «»).

Τη δεκαετία του '60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ .

Από το 1981 βοηθούσε στην ιερ (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιερς στη Κανάγκα.

Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22/3/ η Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του κ. Ιγνατίου, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΕΧΑ Βόλου, απένειμε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζουσα το τεράστιο έργο του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχου θα τελεστεί το Σάββατο 11/9, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην , και σ΄ αυτήν θα συμμετάσχει ο μητροπολίτης Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση