Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος
Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, ο φέρων τον Θεοτίμητο τίτλο του, ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως Ιγνάτιος, Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από γονείς Μικρασιάτες.

Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1968 χειροτονήθηκε διάκονος και το 1969 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.

Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ»).

Τη δεκαετία του ’60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λαρίσης.

Από το 1981 βοηθούσε στην ιεραποστολή (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιεραποστολής στη Κανάγκα.

Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22/3/2016 η Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του κ. Ιγνατίου, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΕΧΑ Βόλου, απένειμε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζουσα το τεράστιο έργο του στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Αφρική.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχου θα τελεστεί το Σάββατο 11/9, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στην Αθήνα, και σ΄ αυτήν θα συμμετάσχει ο μητροπολίτης Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινά η προπονητική περίοδος στην Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου #ΑκαδημίαΟλυμπιακούΒόλου - https://t.co/ewlillFQvM -

  • Σε εξέλιξη το διεθνές τουρνουά της Σ.Ε. Βόλου - https://t.co/AYEnwUwaOb -

  • Διενέργεια εξετάσεων χορήγησης Ειδικής Άδειας Οδήγησης ΕΔΧ (ΤΑΞΙ) - https://t.co/k7S5kVBmRC -

"Αλιεύοντας" την είδηση