Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος
Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Εκοιμήθη ένας μεγάλος Ιεραπόστολος Επίσκοπος

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, εκοιμήθη σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, ο φέρων τον Θεοτίμητο τίτλο του, ο , Ιεράρχης του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) γεννήθηκε το 1930 στην Έδεσσα από Μικρασιάτες.

Το 1952 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 1968 χειροτονήθηκε και το 1969 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.

Για 37 χρόνια διακόνησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης (ως λαϊκός και έπειτα κληρικός της Αδελφότητος Θεολόγων «»).

Τη δεκαετία του '60 δημιούργησε στη Σκοτίνα Πιερίας την χριστιανική παιδική κατασκήνωση της ΓΕΧΑ Λαρίσης.

Από το 1981 βοηθούσε στην ιεραποστολή (3-4 μήνες κάθε χρόνο) πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκη, στο Κονγκό. Το 1994 ορίσθηκε υπεύθυνος του Κλιμακίου της ιεραποστολής στη Κανάγκα.

Το 2003 εξελέγη Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, η οποία περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζα.

Το 2010 παραιτήθηκε από Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής και εξελέγη Μητροπολίτης Πενταπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 22/3/ η Μητρόπολη Δημητριάδος, διά του κ. Ιγνατίου, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην ΓΕΧΑ , απένειμε στον Μακαριστό Μητροπολίτη Πενταπόλεως κυρό Ιγνάτιο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, αναγνωρίζουσα το τεράστιο έργο του στην Ορθόδοξη στην Αφρική.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού Ιεράρχου θα τελεστεί το Σάββατο 11/9, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Πευκακίων, στην Αθήνα, και σ΄ αυτήν θα συμμετάσχει ο μητροπολίτης .

"Αλιεύοντας" την είδηση