Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδρομή των στελεχών της κατασκήνωσης στον Νομό Γρεβενών
Εκδρομή των στελεχών της κατασκήνωσης στον Νομό Γρεβενών

Εκδρομή των στελεχών της κατασκήνωσης στον Νομό Γρεβενών

Λίγο πριν ποχιρετίσουν το καλοκαίρι και υποδεχτούν το νέο εκκλησιαστικό έτος, πραγματοποιήθηκε (25/8) εκδρομή των στελεχών νεότητας, που διακόνησαν και φέτος το κατασκηνωτικό έργο στον Πηλίου. Προορισμός ήταν ο ομός Γρεβενών, με σκοπό να κλείσει ευχάριστα και ψυχοφελώς η ευλογημένη περίοδος των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως.

Με επικεφαλής τον αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου και την συνοδεία των αρχηγών όλων των υιπων περιόδων, αρχιμ. Καλλίνικου Γεωργακοπούλου, π. Βασιλείου Αδάμ, Γεωργίας Λύτρα, Θεοδώρας Γεωργακοπούλου, οι εκδρομείς κατευθύνθηκαν προς τα , ξεκινώντας από την ανάβαση στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, γνωστό και ως Βάλια Κάλντα.

Με τη βοήθεια ειδικών, περπάτησαν ένα μεγάλο μέρος του Εθνικού Δρυμού, λαμβάνοντας πληροφορίες για τα διάφορα και σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας που συναντά κανείς στην οροσειρά της Πίνδου.

Στο τέλος του περιπάτου και με τη βοήθεια των ειδικών, αρχηγοί και στελέχη πέρασαν από τη δοκιμασία της ς.

Στην συνέχεια, κατευθύνθηκαν στο χωριό Σπήλαιο, όπου γευσαν, παρουσία του πρωτοσυγκέλλου αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη. Μετά την τράπεζα, αναχώρησαν για τον Μητροπολιτικό Ιερό αό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίου Αχιλλίου Γρεβενών, όπου συνάντησαν τον μητροπολίτη Γρεβενών Δαυίδ, ο οποίος τους καλωσόρισε, αφιέρωσε αρκετό από τον χρόνο του στην συναναστροφή μαζί τους και προσέφερε στον καθένα ξεχωριστά αναμνηστικές ευλογίες.

Ακολούθησε ένας σύντομος περίπατος στο των Γρεβενών, λίγο πριν την αναχώρηση. Τραγούδια και σκοποί κατασκηνωτικοί συνόδευσαν τους εκδρομείς κατά την διάρκεια όλης της διαδρομής, στον περίπατο στη Πίνδο, στο γεύμα και στην συνάντησή τους με τον μητροπολίτη Δαυίδ.

Τα στελέχη άφησαν πίσω τους ηχηρές νότες Κατασκήνωσης και ανανέωσαν το κατασκηνωτικό τους ραντεβού για του χρόνου το καλοκαίρι.

"Αλιεύοντας" την είδηση