Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδημία του π. Ιωάννου Πρασσά, εφημερίου Γερακαρίου Αγιάς  
Εκδημία του π. Ιωάννου Πρασσά, εφημερίου Γερακαρίου Αγιάς   

Εκδημία του π. Ιωάννου Πρασσά, εφημερίου Γερακαρίου Αγιάς  

Με οδύνη η τοπική Εκκλησία της ανακοινώνει την εκδημία του π. Ιωάννου Πρασσά, εφημερίου του ναού Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς,  ο οποίος εκοιμήθη σήμερα εν Κυρίω, σε ηλικία 56 ετών. Ο π. Ιωάννης Πρασσάς νοσηλευόταν στο , πάσχων από κορωναϊό.

Ο εκλιπών πρεσβύτερος γεννήθηκε στον Βόλο το 1964 και ήταν απόφοιτος της Ιερατικής Σχολής Κατερίνης.

Διάκονος και πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1998 από τον μητροπολίτη   Ιγνάτιο, από τον οποίον έγινε πνευματικός και έλαβε το οφίκιο του οικονόμου.

Καθόλα τα χρόνια της ιερατικής του διακονίας υπηρέτησε στον ναό Ευαγγελιστρίας Γερακαρίου Αγιάς, όπου ανέπτυξε πλούσιο πνευματικό έργο, καθώς υπήρξε πνευματικός πατέρας  ευλαβών Χριστιανών από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, ενώ ίδρυσε το Πνευματικό Κέντρο της ς, όπου λειτούργησε σχολεία για τα παιδιά της ς του και κύκλους συμμελέτης Αγίας ς για τους ενηλίκους.

Ο π. Ιωάννης διακρίθηκε για την σεμνότητα, την ευγένεια, την πιστότητα στο έργο και στην ιερατική του και υπήρξε ένας από τους πλέον εργατικούς και ευλαβείς κληρικούς της επαρχίας Αγιάς.

Ήταν νυμφευμένος, πατέρας τεσσάρων τέκνων και παππούς πέντε εγγονών.

Η εξόδιος ακολουθία του π. Ιωάννου θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28/11, στις 11.00 π.μ., στο Γερακάρι, προεξάρχοντος του μητροπολίτου Δημητριάδος Ιγνατίου, τηρουμένων αυστηρώς των προβλεπόμενων μέτρων για την της δημόσιας ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση