Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας
Εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας

Εκδηλώσεις ιατρικού ενδιαφέροντος υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας

Εκδηλώσεις με ιατρικό ενδιαφέρον  θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο  στο Βόλο υπό την αιγίδα της Τοπικής Εκκλησίας.

Η πρώτη διοργανώνεται την Πέμπτη 1/6, στις 7μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο στα , ανοικτή εκδήλωση, με ομιλητή τον   Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής  Νικόλαο, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μπροστά στο τέλος της ζωής και στο δίλημμα της ευθανασίας».

Νωρίτερα, στις 6 μ.μ., ο   κ. Νικόλαος θα συναντηθεί με τα μέλη του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης», της Τοπικής  Εκκλησίας και με εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου της περιοχής.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο  10 Ιουνίου , με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά του ιατρού , αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, η Μητρόπολη, σε συνεργασία με την γενική κλινική «Άνασσα» διοργανώνει ιατρικό στο Βόλο, στο Πνευματικό Κέντρο (Κ. Καρτάλη- Γαζή).

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί  και στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί σύντομη δέηση στο παρεκκλήσιο  της Παγαγίας της Γλυκοφιλούσης , υπέρ  των επαγγελματιών υγείας και θα ευλογηθούν οι ιατρικές τους στολές ενώπιον του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

Στις 7.00 το απόγευμα  θα τελεστούν τα εγκαίνια  του Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας  του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» στο κτήριο του παλιού κηροπλαστείου   της Μητρόπολης (Θουκυδίδου 10).

Τέλος τη  Δευτέρα 12 Ιουνίου στις 7.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Πασχόντων από και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι  η ενημέρωση και ευαισθητο των πολιτών  για την κληρονομική νόσο και την αιμοδοσία.

Στην εκδήλωση  θα μιλήσουν οι:

– αιματολόγος, διευθυντής Αιμοδοσίας και Μονάδας  Μεσογειακής Αναιμίας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο  Στ. Λαφιωνιάτης

– συντ. , πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και πασχόντων από Δέσποινα Λουκάκη

– πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».

Στη συνέχεια θα γίνει  βράβευση από Σ.Ε.Α. σε ιερείς-μέλη του με πολλές αιμοδοσίες.

Ο Μητροπολίτης και Αλμυρού Ιγνάτιος  θα κλείσει τις ομιλίες.

Θα ακολουθήσει  το μουσικό σχήμα του Π. Πλάκα με την Ομάδα Νεότητας του  Ι. Ν. Αγίου Βασιλείου .

Στο πλαίσιο αυτό,  τέλος, θα πραγματοποιηθούν δύο εθελοντικές αιμοδοσίες , μια από τον Σύλλογο στις 14 Ιουνίου, στον προαύλειο χώρο της πρώην ΝΑΜ και μία δεύτερη  την 25 Ιουνίου, ημέρα λήξης  των εκδηλώσεων για την Ναυτική Εβδομάδα, στον προαύλειο  χώρο του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετά τη Θεία Λειτουργία.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση