Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εκδηλώσεις για το έργο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη σε Βόλο και Σκιάθο
Εκδηλώσεις για το έργο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη σε Βόλο και Σκιάθο

Εκδηλώσεις για το έργο του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη σε Βόλο και Σκιάθο

Εκδήλωση αφιερωμένη στο σπουδαίο Έλληνα διηγηματογράφο και δοκιμιογράφο Αλέξανδρο Μωραϊτίδη, με τίτλο “Ο και ο μοναχός Ανδρόνικος”, συνδιοργανώνουν ο Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός”, ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης , για τη του πολιτιστικού αποθέματος” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Η ”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο τη Δευτέρα 23/5, στις 7μ.μ. στο Πν. Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης , (Κ.Καρτάλη &Ανθ. Γαζή) στο πλαίσιο της «Πανθεσσαλικής Σύναξης Ιερέων» και στη Σκιάθο την Τρίτη 24/5, στις 6:30μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου ‘Μπούρτζι’ του Δήμου Σκιάθου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος μέσα από την του ‘Κολλυβάδες: Οι προοδευτικοί της ορθοδοξίας’, θα αναφερθεί στην επιρροή της Κολλυβάδικης παράδοσης της Σκιάθου, στο έργο του Αλ. Μωραϊτίδη, και ο κ. Σταύρος Σταύρου, αν. μέλος της Εφορείας του Φιλολογικού Συλλόγου ‘Παρνασσός’, με θέμα ‘, χειρόγραφα, προσωπικά αντικείμενα και το ανέκδοτο κείμενο’.

Την εκδήλωση θα κλείσει η λογοτέχνις Βλάζια Φαϊδά, με ανάγνωση κειμένων του Αλ. Μωραϊτίδη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των τριών φορέων και με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Φιλολογικού Συλλόγου ‘Παρνασσός’, στον οποίο ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης ήταν τακτικό μέλος από το 1872, προτάθηκε από τον κ. Σταύρου Σταύρο, η διοργάνωση εκδήλωσης, αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιασθεί ένα ανέκδοτο διήγημά του, το οποίο είχε στην κατοχή της η Μύριαμ Ευθυμιάδη-Τσαρούχη, απόγονος του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη και κόρη του Ευθύμιου Ευθυμιάδη, ο οποίος είχε διατελέσει της Κοινότητας της Σκιάθου για 36 χρόνια και συνετέλεσε στη δημιουργία των βασικών υποδομών της Σκιάθου. Επί προεδρίας του κατασκευάστηκε η προτομή του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, έργου του καταξιωμένου γλύπτη Νικόλαου Παυλόπουλου, γνωστού ως Νικόλα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση