Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Eκδήλωση της «αδελφότητας» της Μονής Εσφιγμένου στο Βόλο
Eκδήλωση της «αδελφότητας» της Μονής Εσφιγμένου στο Βόλο

Eκδήλωση της «αδελφότητας» της Μονής Εσφιγμένου στο Βόλο

Εκδήλωση διοργνώνει o θρησκευτικός Σύλλογος “Φίλοι της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου” την Κυρική 19/7 στο ξενοδοχείο VOLOS PALACE.

Το γεγονός αυτό προκαλεί την αντίδραση της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, η οποία αναφέρει: “Η Μητρόπολη Δημητριάδος εφιστά την προσοχή και ενημερώνει το χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι η όλη αυτή προσπάθεια είναι καθαρώς αντκλησιαστική και αντικανονική, διότι στερείται της σχετικής άδειας της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η αυτή, επιπλέον, αποτελεί προέκταση της αδελφότητας που κατέχει την Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιον Όρος, αφού ο κύριος ομιλητής θα είναι εκκλησιαστικό πρόσωπο που βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως πρωτεργάτης καταλήψεως της Μονής, όντας ο ίδιος και η υπ' αυτόν ομάδα σχισματικοί.

Η Ιερά Μητρόπολις συνιστά στο λαό μας να μη συμμετάσχει στην εκδήλωση αυτή, η οποία δεν έχει την έγκριση και την ευλογία Της και διαταράσσει την εκκλησιαστική – κανονική τάξη και τη σχέση της Τοπικής μας Εκκλησίας με το Άγιον Όρος”.

Απάντηση από την Ιερά Μονή Εσφιγμένου

Απάντηση στην προδοτική και ανίερη ανακοίνωση-όπως την χαρακτηρίζει η Μονή Εσφιγμένου- της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού κατά της επερχόμενης εκδήλωσης – ομιλίας στον Βόλο με ομιλιτή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου +Αρχιμανδρίτη κ.κ. Μεθόδιο.

Χαρακτηριστικά στην απάντηση αναφέρεται:

“ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Από τον ψευδο-αρχιερέα Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο

Λυπούμαστε πάρα πολύ γιατί από την προηγούμενη Κυριακή 12/07/2015 το πρωί στις εκκλησιές του Βόλου με εντολή του Δημητριάδος κ.Ιγνάτιου (του Οικουμενιστή Παναιρετικού, που διαβάζει το Ευαγγέλιο στην δημοτική και υποστηρικτή της μεταπατερικής θεολογίας), οι ιερείς αντί κηρύγματος ενημέρωσαν τους εκκλησιαζόμενους να μην παρευρεθούν στην εκδήλωση – ομιλία που θα πραγματοποιθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “VOLOS PALACE HOTEL” στην πόλη του Βόλου 19 Ιουλίου [ν.ημ.] Κυριακή +Ζ Ματθαίου και ώρα 06:00 μμ. στην οποία κεντρικός Ομιλιτής θα είναι ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Α.Ο. Άθω + Αρχιμανδρίτης κ.κ. Μεθόδιος.

Επίσης προέβησαν και σε ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, χαρακτηρίζοντας και συνιστώντας στον λαό να μην συμμετάσχει στην εκδήλωση καθότι δεν έχει την έγκριση και “ευλογία” της εν λόγω Μητροπόλεως.

Ερωτούμε λοιπόν τον κ. Ιγνάτιο:
Ποια ευλογία;

Απαντούμε:
Μήπως αλογία;

Από τι να πλανηθεί ο κόσμος, από την αλήθεια της Ορθοδοξίας;
Από τα λόγια των Αγίων πατέρων μας;

Να σας υπενθυμίσουμε “Σεβασμιώτατε” και να εφιστήσουμε την προσοχή ενημερώνοντας και εμείς με την σειρά μας το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι εσείς είστε αυτός που καθιερώσε πλέον την υπό των Ορθοδόξων Ιεραρχών και στην Ελλάδα τέλεση των Ορθοδόξων Μυστηρίων δηλ. Γάμου, Κηδειών, Μνημοσύνων ως και άλλων ιερατικών τελετών υπέρ των Μασσόνων.

Απλά ανεμποδίστως και ανεξελέγκτως η “εκκλησία” σας ΕΥΛΟΓΕΙ τους Μασσόνους.

Έτσι εσείς και άλλοι πολλοί είστε αυτοί που ευλογείτε τα τέκνα του Μ.Α.Τ.Σ. = Εωσφόρου.

Ερωτούμε ποιος είναι αντκλησιαστικός και αντικανονικός;

Διότι οι πράξεις σας στερούνται της Αγιασματικής Χάριτος.

Είστε ψευδο-επίσκοπος και προβατόσχημος λύκος.

Εσείς “Σεβασμιώτατε” Δημητριάδος κ. Ιγνάτιε που μαζί με του άλλους ομοίους σας ψευδο-, μεταβαίνετε κυρίως εις το εξωτερικό, στο οποίο όπου και αν κηρύτετε εκεί, αναφέρεστε ανεπιφυλάκτως και άνευ προσχημάτων στις μεγάλες και σαρωτικές αλλαγές που έρχονται σ' όλα τα επίπεδα της Εκκλησίας μας.

Το αυτό διαπράττουν οι «Ορθόδοξοι» Ιεράρχες του εξωτερικού σε υπερθετικό βαθμό συνοδεύοντας τους λόγους των και με πράξεις δηλ. συλλείτουργα, συμπροσευχές, κλπ, μετά των Παπικών, Αγγλικανών κ.α. όπως ο Αρχ/πος Αυγουστίνος Γερμανίας, Ιταλίας Γεννάδιος, ο Αγγλίας, και άλλοι.

Και μετά έχετε το θράσος να αποκαλείτε την Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου σχησματικούς ενώ εσείς είστε Παναιρετικοί;

Εσείς δεν είστε αυτός που έκανε ομολογία πίστεως υπέρ των παπικών λέγοντας ότι ο παπισμός δεν είναι αίρεση, αλλ' Εκκλησία; (βλέπε http://paterikiparadosi.blogspot.gr/20…/…/blog-post_216.html)

Αναφέρεστε ότι η Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ναι οι Εσφιγμενίτες Πατέρες είναι σε πλήρη αντίθεση, προς τιμήν τους γιατί δεν θέλουν να έχουν την ευχή και την ευλογία ενός Παναιρετικού Νεοταξίτη Πατριάρχη, προδότη της Ορθοδοξίας.

Μήπως τα κάνετε όλα αυτά, γιατί είστε υποψήφιος και επικρατέστερος μαζί με τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο προοριζόμενοι ο ένας εκ των δύο να εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος και ο άλλος να εκλεγεί ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής καθόσον ασκείτε πιέσεις προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθήνων Ιερώνυμο να παραιτηθεί καθόσον και ο νυν Αμερικής πρέπει και αυτος να αποχωρήσει;

Γιαυτό θέλετε να αρέσετε στον Πατριάρχη;

Γιαυτό σας ενοχλεί που ο Άγιος Καθηγούμενος της Γνήσιας Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους Άθω +Αρχιμανδρίτης κ.κ. Μεθόδιος θα επισκεφθεί την Μητρόπολή σας προς εξορκισμόν σας; Καθότι εμφολεύει στην καρδιά σας το δαιμόνιο της αίρεσης και δεν θέλετε να ακουστεί η αλήθεια;

Δεν σας συμφέρει να μάθει ο λαός την αγιοπατερική αλήθεια;

Εσείς δεν είστε ο γνωστός Οικουμενιστής και Φιλοπαπικός Μητροπολίτης, ο οποίος συνεχίζει τις διώξεις Ιερωμένων διότι αυτοί διαμαρτύρονται ενάντια σας για θέματα ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ υπ' αυτών της Ορθοδόξου Πίστεως για όσα εσείς στα φανερά και κρυφά διαπράττετε κατά την εκκλησιαστική αυτών κοινωνία με κάθε αιρετικό Παπικό, Αγγλικανό κ.α ;

Συγχαρητήρια και σε εσάς κ. Ιγνάτιε που μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο που τώρα στα δύσκολα αποκαλυφθήκατε ως φαρισαίοι και υποκριτές, δήθεν ενάρετοι, θεοκτόνοι όμως στην πραγματικότητα και πατριδοκτόνοι, ψηφίζοντας Ευρώπη και η ψήφος σας αυτή ήταν κατά του Χριστού και κατά της Πατρίδας μας.

Είναι τόσα πολλά τα ατοπήματα κ. Ιγνάτιε, που θα χρειαζόταν πληθώρα αναρτήσεων για να τα αναφέρουμε αλλά εμείς ένα έχουμε να πούμε:

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

Δυστυχώς όμως για τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο, οι αληθινοί Ορθόδοξοι ευσεβείς Χριστιανοί του Βόλου, θα ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ στην εκδήλωση για να ακούσουν τις Ορθόδοξες αλήθειες και να μάθουν από τον τίμιο Αγιορείτη Ηγούμενο, πολλά τα οποία επιμελώς μας κρύβουν οι του νέου φραγκικού ημερολογίου.

Ας ανανήψουμε εν τάχει, εν μετανοία.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση