Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδήλωση για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βόλου
Εκδήλωση για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Εκδήλωση για την «ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» με τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βόλου


Με αφορμή την «Ημέρα του Φυλακισμένου» (15/12), που εορτάζεται ανήμερα του , Προστάτου των Φυλακισμένων, ο Σ. Σ. Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΟΣ» διοργανώνει, σε με το Μουσικό Σχολείο Βόλου, μία μεγάλη , την Τετάρτη 20/12, στις 6μ.μ., στο της Μητροπόλεως (Κ. Καρτάλη 152). Κεντρικό θέμα θα είναι το λειτουργικό δράμα: “ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ”, που αναδεικνύει τον μαρτυρικό βίο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, του Ιατρού.

Το 1921 ο Βαλεντίν Βόϊνο-Γιασενέτ, όπως είναι το κοσμικό του όνομα, χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα (1923) Επίσκοπος Τασκένδης. Από τότε συνδύαζε ποιμαντικά και ιερατικά καθήκοντα. Παρέμεινε αρχίατρος του Γενικού οσοκομείου Τασκένδης, χειρουργούσε καθημερινά και παρέδιδε μαθήματα στην Ιατρική Σχολή, πάντα με το ράσο και το σταυρό του.

Από το 1922 και μέχρι την τελευταία του πνοή γνώρισε , βασανιστήρια, εξορίες και κακουχίες. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά έντεκα χρόνια.

Σε όλο αυτό το διάστημα ασκούσε την Ιατρική, βοηθώντας όσους είχαν ανάγκη.

Ο “” ανακήρυξε τον σπουδαίο αυτόν Άγιο Προστάτη των εθελοντών του. ΤΟ Δ.Σ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να στηρίξουν την και τους ιερούς σκοπούς του, όπως γίνεται όλα τα τελευταία χρόνια, και ευχαριστεί το Μουσικό Σχολείο Βόλου για την ευγενική του προσφορά.

Τιμή πρόσκλησης 3 ΕΥΡΩ ή μια σακούλα τρόφιμα για τις ανάγκες των εμπερίστατων αδελφών.

"Αλιεύοντας" την είδηση