Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδήλωση για την Οικογένεια στο Συνεδριακό Κέντρο
Εκδήλωση για την Οικογένεια στο Συνεδριακό Κέντρο

Εκδήλωση για την Οικογένεια στο Συνεδριακό Κέντρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (13/11), εκδήλωση για τους νέους και συζύγους, που συμμετέχουν στις ενοριακές Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο, στο πλαίσιο της ποιμαντικής της Οικογένειας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σπυρίδων Τάνταρος, αναπληρωτής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με εξαιρετική προσφορά και εμπειρία σε θέματα ποιμαντικής της Οικογένειας , καθώς τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη μελέτη της γνωστικής, γλωσσικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και των εφήβων, ιδιαίτερα δε η μελέτη των επιδράσεων του οικογενειακού πλαισίου στην ανάπτυξη.

Ο κ. Τάνταρος ανέπτυξε το θέμα «Η Σύγχρονη οικογένεια και η ανάπτυξη των παιδών».

Στην ομιλία αναπτύχθηκαν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, ως πλαίσιο ανάπτυξης των ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν στατιστικά δεδομένα για τις μορφές πυρηνικής οικογένειας στην χώρα μας, για τον αριθμό των γάμων (θρησκευτικών και πολιτικών) που συντελούνται στην , καθώς και για τον αριθμό και το είδος των διαζυγίων, με βάση τα στοιχεία που παρέχει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παρουσιάστηκαν επίσης και συζητήθηκαν οι νέες μορφές οικογενειακής οργάνωσης (μονογονικότητα, μερικώς οργανωμένη οικογενειακή , νέοι τύποι οικογένειας), η έννοια της γονικότητας (της συμπεριφοράς που προκύπτει όταν γίνεται κανείς γονέας) και οι γονικοί τύποι (διαλεκτικός, παραχωρητικός, αυταρχικός, αδιάφορος γονέας).

Οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και των ζευγών που αυτοί συνθέτουν για να δημιουργήσουν οικογένεια ανέδειξαν την ανάγκη για κατανόηση των τρόπων επις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας και των προϋποθέσεων για να γίνει αυτή η επι λειτουργική.

Τέλος, υποστηρίχθηκε η ανάγκη για μια σειρά από “πρακτικές” που χαρακτηρίζουν τις κατά το δυνατόν λειτουργικότερες σχέσεις (και, άρα, οικογένειες), όπως ο σεβασμός της ς των άλλων, το μοίρασμα, η ανοιχτή επικοινωνία με σαφή μηνύματα, οι ευέλικτες και όχι οι άκαμπτες και αδιάφορες συμπεριφορές, καθώς και μια σειρά από για την συμπεριφορά των γονέων στα παιδιά, αν με την ηλικιακή τους φάση.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, την οποία διηύθυνε ο κ. .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση