Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδήλωση για την Οικογένεια στο Συνεδριακό Κέντρο
Εκδήλωση για την Οικογένεια στο Συνεδριακό Κέντρο

Εκδήλωση για την Οικογένεια στο Συνεδριακό Κέντρο

Με πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (13/11), εκδήλωση για τους νέους γονείς και συζύγους, που συμμετέχουν στις ενοριακές Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο, στο πλαίσιο της ποιμαντικής της Οικογένειας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σπυρίδων Τάνταρος, αναπληρωτής Αναπτυξιακής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με εξαιρετική προσφορά και εμπειρία σε θέματα ποιμαντικής της Οικογένειας , καθώς τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη μελέτη της γνωστικής, γλωσσικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, αλλά και των εφήβων, ιδιαίτερα δε η μελέτη των επιδράσεων του οικογενειακού πλαισίου στην ανάπτυξη.

Ο κ. Τάνταρος ανέπτυξε το θέμα «Η Σύγχρονη οικογένεια και η των παιδών».

Στην ομιλία αναπτύχθηκαν μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με την οικογένεια, ως πλαίσιο ανάπτυξης των ατόμων. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν στατιστικά δεδομένα για τις μορφές πυρηνικής οικογένειας στην χώρα μας, για τον αριθμό των γάμων (θρησκευτικών και πολιτικών) που συντελούνται στην Ελλάδα, καθώς και για τον αριθμό και το είδος των διαζυγίων, με βάση τα στοιχεία που παρέχει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Παρουσιάστηκαν επίσης και συζητήθηκαν οι νέες μορφές οικογενειακής οργάνωσης (μονογονικότητα, μερικώς οργανωμένη οικογενειακή ζωή, νέοι τύποι οικογένειας), η έννοια της γονικότητας (της συμπεριφοράς που προκύπτει όταν γίνεται κανείς γονέας) και οι γονικοί τύποι (διαλεκτικός, παραχωρητικός, αυταρχικός, αδιάφορος γονέας).

Οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων και των ζευγών που αυτοί συνθέτουν για να δημιουργήσουν οικογένεια ανέδειξαν την ανάγκη για κατανόηση των τρόπων επικοινωνίας μεταξύ των μελών μιας οικογένειας και των προϋποθέσεων για να γίνει αυτή η επικοινωνία λειτουργική.

Τέλος, υποστηρίχθηκε η ανάγκη για μια σειρά από “πρακτικές” που χαρακτηρίζουν τις κατά το δυνατόν λειτουργικότερες σχέσεις (και, άρα, οικογένειες), όπως ο σεβασμός της διαφορετικότητας των άλλων, το μοίρασμα, η ανοιχτή επικοινωνία με σαφή μηνύματα, οι ευέλικτες και όχι οι άκαμπτες και αδιάφορες συμπεριφορές, καθώς και μια σειρά από για την συμπεριφορά των γονέων στα παιδιά, ανάλογα με την ηλικιακή τους φάση.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση, την οποία διηύθυνε ο κ. Ιγνάτιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση