Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος στη Νέα Ιωνία
Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος στη Νέα Ιωνία

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Άγιον Όρος στη Νέα Ιωνία

Ο Ιερός Νός Ευγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, στο πλαίσιο της ς για την έλευση των Τιμίων Δώρων των Μάγων από την Αγίου Παύλου, διοργανώνει εκδήλωση – αφιέρωμα στο Άγιον Όρος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 20/12, στις 11.30 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, σε συνεργασία με τον οργανισμό Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗΕ του Δήμου Βόλου και θα περιλαμβάνει:

Α. Εγκαίνια Εκθέσεως Φωτογραφίας, με τίτλο «Άγιον Όρος – Φωτοστιγμές»

Β. Ομιλία του Πρωτ. Χαριλάου Παπαγεωργίου, με θέμα «Περιδιαβαίνοντας το Περιβόλι της Παναγιάς» και

Γ. Συναυλία Βυζ. Μουσικής, με ύμνους του Δωδεκαημέρου, από την Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης».

Το Θεολογικό σχολιασμό των ύμνων θα πραγματοποιήσει ο Πρωτ. Δημήτριος Κατούνης.

Στην είσοδο του Πολιτιστικού Κέντρου, όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα για τις ανάγκες του Σπιτιού Γαλήνης της Ευαγγελιστρίας.

Τα Τίμα Δώρα των Μάγων στην

Ιστορική στιγμή και σπάνια ευλογία για την Τοπική Εκκλησία αποτελεί η έλευση και φιλοξενία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας, των πανσεβάσμιων Τιμίων Δώρων που οι Μάγοι προσέφεραν στον Τεχθέντα Κύριο.

Η υποδοχή των Τιμίων Δώρων, που φυλάσσονται από αιώνων στην Αγίου Παύλου Αγίου Όρους, θα πραγματοποιηθεί πανεπισήμως την Δευτέρα 21/12, στις 5.00 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Ναού, από τον Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Τα Τίμα Δώρα θα κομίσει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου Αρχιμ. Παρθένιος.

Τα Τίμια Δώρα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας έως τις 28/12 και κατά τη διάρκεια του οκταήμερου προσκυνήματος, προς αγιασμό των πιστών, θα τελούνται έκτακτες Ιερές Ακολουθίες, σύμφωνα με το , που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως www.imd.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση