Εγκαινιάστηκε ο ναός της Αγίας Ειρήνης στην Ανακασιά
σχετικα αρθρα
-
28 Μαρτίου 2023
Τα Λείψανα των Τριών Ιεραρχών στον Μητροπολιτικό ναό Βόλου
-
21 Μαρτίου 2023
Επετειακή εκδήλωση για την Εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου
-
21 Φεβρουαρίου 2023
Στο Βόλο τον Ιούνιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης
-
8 Φεβρουαρίου 2023
Πανηγύρεις Αγίων Χαραλάμπους και Βλασίου
Ιστορικές στιγμές έζησε σήμερα η ενορία της Ανακασιάς, καθώς τελέστηκαν τα εγκαίνια του γραφικού Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο, παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλών ενοριτών.
Ο προϊστάμενος της ενορίας π. Αντώνιος Χατζημιτούλας, προσφωνώντας τον κ. Ιγνάτιο, μετά την τελετή των εγκαινίων, επεσήμανε ότι «η Ανακασιά είχε να ζήσει τέτοιες ιστορικές στιγμές από το 1850, όταν εγκαινιάστηκε ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου».
Ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ναού, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1970, επί Αρχιερατείας του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλία, μερίμνη του Ομίλου Φίλων Σώματος Χωροφυλακής, καθότι ήδη από το 1967 η Αγία Ειρήνη είχε ανακηρυχθεί Προστάτις της Ελληνικής Χωροφυλακής.
Από τη μεριά του, ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον διαχρονικό σύνδεσμο της Ελληνικής Αστυνομίας με την Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη κι ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο σημερινό ιστορικό γεγονός των Εγκαινίων. Χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» το γεγονός ότι στα δεκαεννέα χρόνια της ενταύθα διακονίας του εγκαινίασε τριάντα έξι Ναούς, πολλοί, μάλιστα, εκ των οποίων θεμελιώθηκαν από τον ίδιο. Αναφέρθηκε στο θαυμαστό φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα, να κτίζονται νέοι Ναοί στην εποχή μας, τη στιγμή που στην Ευρώπη πωλούνται ή αλλάζουν χρήση, λόγω της απουσίας πιστών. «Οι Έλληνες», τόνισε, «έχουμε το προνόμιο μιας Παραδόσεως, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή με οποιοδήποτε κόστος. Η Ορθόδοξη πίστη είναι η ενοποιός μας δύναμη, ο αδαπάνητος θησαυρός μας».
Εξέφρασε, τέλος, την ευγνωμοσύνη του στο λαό μας, που στηρίζει τους νέους αμίσθους κληρικούς μας, με αποτέλεσμα κανένα θυσιαστήριο στην Τοπική μας Εκκλησία να μη μένει αλειτούργητο.