Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου
Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου

Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου

 

 

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια και την αθρόα συμμετοχή πιστών, πραγματοποιήθηκαν την 6 Ιουνίου, τα Εγκαίνια του Ι. . Αγίας Άννης Βόλου.

Την παραμονή, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, του Αρχιδιακόνου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Ακολούθησε η Ακολουθία του Καταμερισμού των Ιερών Λειψάνων και ο Μέγας ς.

Την επομένη, ιερουργούντος του Μητροπολίτου και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, πλαισιωμένου από πλήθος κληρικών , τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως, στην ομιλία του ο   κ. , μεταξύ άλλων, επαίνεσε τον πρωτεργάτη και προϊστάμενο του  Ιερού αού, πρωτ. Νικόλαο Νασιώκα, για το έργο το οποίο επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, θεμελιώνοντας συνολικά 34 Ιερούς Ναούς.

Εξήρε το ήθος του, την θυσιαστική προσφορά του ιδίου και της πρεσβυτέρας του στην τοπική μας , αφού έχει καταστεί πολύτιμος συν σε όσα η του έχει αναθέσει.

 

Τέλος ευχαρίστησε τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές για την καθοριστική συμβολή τους στην αποπεράτωση του Ναού, ενώ αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα των ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο μας χρειάζεται την ομόνοια, την ομοψυχία και την ενότητα».

 

 egkainia_agias_annis_31

egkainia_agias_annis_01

egkainia_agias_annis_21 egkainia_agias_annis_19

 

 

"Αλιεύοντας" την είδηση