Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου
Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου

Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Άννης Βόλου

 

 

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια και την αθρόα συμμετοχή πιστών, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 Ιουνίου, τα Εγκαίνια του Ι. Ν. Αγίας Άννης Βόλου.

Την παραμονή, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, του Αρχιδιακόνου, του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους και της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Ακολούθησε η Ακολουθία του Καταμερισμού των Ιερών Λειψάνων και ο Μέγας Εσπερινός.

Την επομένη, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, πλαισιωμένου από πλήθος κληρικών , τελέστηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προ της απολύσεως, στην ομιλία του ο   κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επαίνεσε τον πρωτεργάτη και προϊστάμενο του  Ιερού Ναού, πρωτ. Νικόλαο Νασιώκα, για το έργο το οποίο επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια, θεμελιώνοντας συνολικά 34 Ιερούς Ναούς.

Εξήρε το ήθος του, την θυσιαστική προσφορά του ιδίου και της πρεσβυτέρας του στην τοπική μας εκκλησία, αφού έχει καταστεί πολύτιμος συνεργάτης σε όσα η εκκλησία του έχει αναθέσει.

 

Τέλος ευχαρίστησε τους ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές για την καθοριστική συμβολή τους στην αποπεράτωση του Ναού, ενώ αναφέρθηκε και στην κρισιμότητα των ημερών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο τόπος μας χρειάζεται την ομόνοια, την ομοψυχία και την ενότητα».

 

 egkainia_agias_annis_31

egkainia_agias_annis_01

egkainia_agias_annis_21 egkainia_agias_annis_19

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Σκόπελο κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Κτηνιατρικής ΠΕΜΣ - https://t.co/cGkSgr1vmN -

  • Έναρξη λειτουργίας του Καταδυτικού Πάρκου στην Αλόννησο - https://t.co/2T2CdbJM2n -

  • Τουρνουά ποδοσφαίρου στο “Παντελής Μαγουλάς” - https://t.co/5ps9z63p7p -

"Αλιεύοντας" την είδηση