Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εγκαινιάστηκε το Καθολικό της Ι. Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς
Εγκαινιάστηκε το Καθολικό της Ι. Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

Εγκαινιάστηκε το Καθολικό της Ι. Μονής Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

Την πλέον ιστορική στιγμή στην μέχρι τώρα παρουσία της στη ζωή της Τοπικής μας Εκκλησίας έζησε σήμερα η Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς, καθώς τελέστηκαν τα Εγκαίνια του περικαλλούς Καθολικού της από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Η τελετή των Εγκαινίων συνέπεσε με την εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου, την παραμονή της οποίας τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Προηγήθηκε η υποδοχή τεμαχίων των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Ευσταθίου και των αναιρεθέντων στην Μονή του Αγίου Σάββα Οσιομαρτύρων, τα οποία, λουσμένα στο Άγιο Μύρο, την κορυφαία ώρα των Εγκαινίων το Σεβ. κ. Ιγνάτιος τοποθέτησε στη βάση της Αγίας Τραπέζης, καθαγιάζοντας με τον τρόπο αυτό το πλέον ιερό σημείο του εγκαινιασθέντος Ναού.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι «ο εγκαινισμός νέων Ναών στην εποχή μας είναι ευλογία Θεού», ενώ παρατήρησε ότι ο συγκεκριμένος Ναός είναι έργο «ζωής, τόλμης, αγάπης και καρδιάς του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά», τον οποίον επαίνεσε και ευχαρίστησε από καρδιάς. Επεσήμανε ότι «ο Όσιος Σεραφείμ υπήρξε υπόδειγμα Αγίου, που συνδύασε την ασκητική ζωή με την ιεραποστολή, την προσευχή με την αγάπη στον άνθρωπο, τη χαρά με τη χριστιανική ζωή».

Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, θεώρησε Θεία ευεργεσία το γεγονός ότι αξιώθηκε έως τώρα να εγκαινιάσει 35 Ναούς στην Μητρόπολή μας, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ανέγερση της Μονής, την παλαιά Δημοτική Αρχή της Πορταριάς, τους Κληρικούς και λαϊκούς, που περιβάλλουν τον π. Αθανάσιο, στον οποίο ευχήθηκε την άνωθεν δύναμη και βοήθεια για την συνέχιση του πολύμοχθου πνευματικού του έργου στην Τοπική μας Εκκλησία.

egkainia_agiou_serafeim_sarwf_28egkainia_agiou_serafeim_sarwf_08

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Βόρεια Ελλάδα το 66% των ενεργών κρουσμάτων - https://t.co/aSOy13geto -

  • Ποια εποχικά καταστήματα ανοίγουν τη Δευτέρα - https://t.co/UYOCrvzAIk -

  • Πριν και μετά το εμβόλιο: 700 επιδημιολόγοι απαντούν - https://t.co/o3RsS9aF21 -

"Αλιεύοντας" την είδηση