Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στην Ανάληψη
Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στην Ανάληψη

Εγκαινιάστηκε ο Πολυχώρος Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών στην Ανάληψη

Τα εγκαίνια ενός νέου, υπερσύγχρονου πολυχώρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών, με την ονομασία «Ο μικρός Παράδεισος», πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 14/4, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, από τον μητροπολίτη Ιγνάτιο.

Ο νέος Πολυχώρος στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, όπισθεν του Ιερού Ναού.

Η ξεκίνησε με τον Αγιασμό εγκαινίων του Πολυχώρου από τον μητροπολίτη .

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον προϊστάμενο του ναού, αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην σταδιακή αναμόρφωση του κτιρίου του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, το οποίο, μετά την ολοκλήρωση του ιστορικού βίου του, στεγάζει, πλέον, εκλεκτές δράσεις της τοπικής εκκλησίας όπως η Σχολή Βυζ. Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, η αίθουσα «Αρχονταρίκι», αίθουσες λειτουργίας των κατηχητικών σχολείων και της Σχολής γονέων της ενορίας Αναλήψεως κ. άλ.

Ο π. αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ποιμαντική μέριμνα των παιδιών προσχολικής ηλικίας, αλλά και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου της ενορίας, στο πλαίσιο της οποίας ο νέος αυτός και εξαιρετικά διαμορφωμένος πολυχώρος θα αποκτήσει κεντρική θέση.

Ο νέος νεανικός Πολυχώρος διαθέτει μικρό Παρεκκλήσιο το Αγίου Ανδρέου, παιδικό κινηματογράφο, παιδότοπο, παιδική βιβλιοθήκη και παιχνίδια. Εξήρε την καθοριστική συμβολή της αρχιτέκτονος   Βασιλείας Κοντομέρκου στην υλοποίηση του οράματός του, ενώ με συγκίνηση ευχαρίστησε τον  δωρητή του έργου,  Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος, πέραν αυτού του έργου, χρηματοδότησε την ανέγερση των εκπαιδευτηρίων της τοπικής Εκκλησίας και αργότερα, του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου, του νέου Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Βόλου.

Ακολούθησε απολογιστική παρουσίαση από την επιβλέπουσα αρχιτέκτονα Βασιλεία Κοντομέρκου.

Τον τελικό λόγο στην είχε οεπίσκοπος  ο οποίος επαίνεσε το εξαιρετικό αυτό έργο, που, όπως τόνισε, «είναι καρπός της αγάπης και της εμπιστοσύνης του προς το πρόσωπό του».

Επίσης μίλησγια τον ευεργέτης της τοπικής  Εκκλησίας  Αθανάσιο Μαρτίνο, ο οποίος χρηματοδότησε και αυτό το σπουδαίο και επαίνεσε την προσφορά του σε πανελλήνιο επίπεδο, σε έργα κοινωνικής προσφοράς. Εξήρε δε την ευεργετική του διάθεση, την οποία εκφράζει με ταπείνωση και ζηλευτή διακριτικότητα.

Τέλος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη   για την πολυσήμαντη προσφορά του, απένειμε στον κ. Μαρτίνο την Ανώτατη της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, ευχόμενος το παράδειγμά του να βρει μιμητές.

Ο ευεργέτης ευχαρίστησε με συγκίνηση για την μεγάλη τιμή και ευχήθηκε την ευόδωση των στόχων και αυτού του έργου.

Ακολούθησαν τα εγκαίνια του Πολυχώρου από τον μητροπολίτη και τον κ. Μαρτίνο και η ξενάγηση των επισήμων.

Την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης Μαρίνα Χρυσοβελώνη, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου, παρουσίασε ο πρωτ. Δημήτριος Κατούνης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διαδικτυακή συνεδρίαση του #ΣΟΠΠ ενόψει χιονιά #ΣΟΠΠ - https://t.co/UEcElOtkJj -

  • Ρύθμιση 72 δόσεων: Πώς θα ενταχθείτε - https://t.co/5wcUuJVdQF -

  • Άμεση Δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών στοιχείων από τις Νοσοκομειακές Μονάδες της Θεσσαλίας… - https://t.co/fYDYDx1FvT -

"Αλιεύοντας" την είδηση