Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εγκαινιάστηκε ο ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Διμήνι
Εγκαινιάστηκε ο ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Διμήνι

Εγκαινιάστηκε ο ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Διμήνι

 

Τα εγκαίνια του νεόδμητου ναού Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Ιατρού, τέλεσε σήμερα στο ο μητροπολίτης .

 

Στην τελετή των εγκαινίων και στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι βουλευτές Αθανάσιος Λιούπης και Κώστας Μαραβέγιας, καθώς και  προσκυνητές, τηρουμένων των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Κατά την διάρκεια των  εγκαινίων, ο πρωτ. Νικόλαος Νασιώκας εξήγησε στον λαό όλα τα στάδια της τελετής, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα ενός νέου ναού στην των Χριστιανών.

Στην ομιλία του ο επίσκοπος  παρατήρησε ότι «γεγονότα σαν κι αυτό είναι όντως ευλογία Θεού. Τα εγκαίνια ενός ναού σηματοδοτούν την επισκοπική διακονία».

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και τόνισε ότι «στο πρόσωπό του αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση μεταξύ Επιστήμης και Πίστης. Ο ίδιος αποδεικνύει ότι κάλλιστα μπορούν συνδυαστούν. Ο προσέφερε τα μέγιστα στην ιατρική επιστήμη, ως , επικαλούμενος πάντα την βοήθεια και τον φωτισμό του Θεού. Στην εποχή μας υπάρχει μία σύγχυση για την σχέση των δύο αυτών μεγεθών. Ο Άγιος μας διδάσκει ότι είμαστε πιστοί, αλλά έχουμε και την επιστήμη. Βιώνουμε τα θαύματα στη μας, αλλά ταυτόχρονα, εμπιστευόμαστε τους επιστήμονες. Γι’ αυτό, είναι απορίας άξιον, πώς κάποιοι στις μέρες μας κατόρθωσαν να αμφισβητούν τους επιστήμονες και τους γιατρούς μας. Είμαι βέβαιος ότι, αν μπορούσαμε να ακούσουμε την φωνή του Αγίου θα μας έλεγε και τον Θεό να εμπιστευόμαστε και τους επιστήμονες να ακούμε… Η Επιστήμη και η πίστη μας είναι δύο στοιχεία της ζωής μας, που είναι δώρα Θεού και μας συγκροτούν ως προσωπικότητες. Μακάριοι οι επιστήμονες που είναι πιστοί και μακάριοι οι πιστοί που είναι επιστήμονες. Τους έχουμε μεγάλη ανάγκη στη μας».

Τέλος συνεχάρη όσους είχαν την τόλμη, σε δύσκολους καιρούς, να ανοικοδομήσουν το ναό κι έτσι φθάσαμε στην ιστορική αυτή ημέρα να χαιρόμαστε για το μεγάλο αυτό δώρο του Θεού στη ζωή μας.

Ευχαρίστησε δε εξαιρέτως τον π. Νικόλαο Νασιώκα για την συμβολή του στον εγκαινιασμό ιερών ναών, επί σειρά πολλών ετών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση