Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Εγγραφές στις Σχολές Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής
Εγγραφές στις Σχολές Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής

Εγγραφές στις Σχολές Αγιογραφίας και Βυζαντινής Μουσικής

Για 72η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της  Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο πρωτοψάλτη και καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

            Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, πτυχίο ιεροψάλτου, πτυχίο και Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα ιεροψαλτικά αναλόγια της τοπικής Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

            Διδάσκουν κορυφαίοι καθηγητές, πρωτοψάλτες και λαμπαδάριοι της Τοπικής Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου. 

            Οι θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 3/9 και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6.00 – 8.00 μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου).

Τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν την Δευτέρα 10/9, στις 6.00 μ.μ.       

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 93517, 93509 και 6972838348.

Επίσης, από την Δευτέρα 3/9, ξεκινούν και οι στην Σχολή Αγιογραφίας «Διά χειρός» (Αγίου Νικολάου 108), οι οποίες θα πραγματοποιούνται καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 6.00 – 9.00 μ.μ.

Στην Σχολή διδάσκονται, επίσης, συντήρηση Εικόνων, έργων ζωγραφικής και ξύλου, ψηφιδωτού και ξυλογλυπτικής.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972225448, 24210 41058.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο #ΕΣΒ θα εκφράσει γνώμη στο ενδεχόμενο να ανάψουν τα λαμπάκια, αλλά στη συνέχεια να κλείσει η πόλη και η αγορά της… - https://t.co/5JbwWVQCVm -

  • Πολύ καλή εμφάνιση της Νίκης Βόλου στο Χειμερινό Κύπελλο κολύμβησης - https://t.co/yVBcX3YouS… -

  • Κορασίδες και άνδρες του Ολυπιακού επικράτησαν της Νίκης #ΟλυμπιακόςΒόλου - https://t.co/MPsmg1g7f7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση