Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Δημητριάδος Μιχ. Μελέτης
Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Δημητριάδος Μιχ. Μελέτης

Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Δημητριάδος Μιχ. Μελέτης

Η Εκκλησία της Δημητριάδος, με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία του πρωτοψάλτη αυτής Μιχάλη Μελέτη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Κρόκιο του Αλμυρού το 1947 και ήταν μέλος ευλαβούς και πολύτεκνης οικογένειας.

Διδάχθηκε την Βυζαντινή από τον μεγάλο δάσκαλο, αείμνηστο Μανώλη Χατζημάρκο.

Διετέλεσε πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών, του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και, από το 1980, του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, διαδεχθείς τον Μανώλη Χατζημάρκο.

Το ίδιο έτος ανέλαβε την δ/νση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Δημητριάδος, την οποία διηύθυνε μέχρι το τέλος της ζωής του, αναδεικνύοντας πλήθος μαθητών, που κοσμούν τα ιεροψαλτικά αναλόγια, ανά την Ελλάδα.

Διετέλεσε, επίσης, επί σειρά ετών, καθηγητής Βυζ. Μουσικής στο Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου, στο Ελληνικό Ωδείο (παράρτημα Βόλου), χοράρχης της Χορωδίας του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», ιδρυτής και χοράρχης της «Βυζαντινής Χορωδίας Βόλου.

Ήταν παντρεμένος με την Παρασκευή Μπιζένη, με την οποία απέκτησε τρία εκλεκτά τέκνα και οκτώ εγγόνια.

Ο εκλιπών πρωτοψάλτης της Τοπικής Εκκλησίας θα μείνει αξέχαστος για την προσήλωσή του στην γνήσια και αυθεντική Βυζαντινή μουσική παράδοση, για την καλλικέλαδη κρυστάλλινη φωνή του, για το πλήθος των του, στους οποίους δίδαξε, με πάθος, τον τρόπο του Θεοφιλώς και Θεαρέστως ψάλειν, για την πρόδηλη ευλάβειά του και το ανυπέρβλητο εκκλησιαστικό του ήθος, που τον κατέστησε παράδειγμα για όλους όσοι είχαν την ευλογία να μαθητεύσουν κοντά του.

Η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Μιχαήλ Μελέτη θα ψαλεί στις 12.00 μ., στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

  • Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο   #ΑλέξηςΤσίπρας #Βόλος - https://t.co/eRPcmtqTO5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση