Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δράσεις του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»
Δράσεις του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»

Δράσεις του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ»

 

300 ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΜ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε σήμερα (15/05) το πρωί η διανομή των πασχαλινών ατομικών δεμάτων του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» στις δύο φυλακές της περιοχής μας (στο Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβετείας και στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου). Στην αγροτική φυλακή της Κασσαβέτειας έγινε η διανομή στα προαύλια των παραρτημάτων, όπου συγκεντρώθηκαν όλοι οι έγκλειστοι και παρέλαβαν το δέμα τους από τον π. Χρήστο Μπούντη, τον υπεύθυνο ιερέα της φυλακής, που εκπροσώπησε τον «Ε».

Στην φυλακή του Βόλου εκπροσώπησαν τον «Ε»: ο π. Ελευθέριος Σαράτσης, ο υπεύθυνος ιερέας της φυλακής, συνοδευόμενος από τον Λάμπρο Γιωτόπουλο, τον αρόεδρο του Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

Τα ατομικά δέματα περιείχαν τα εξής αναγκαία είδη: σλίπ, φανελάκια, κάλτσες, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, τηλεκάρτες, τσιγάρα, ξυριστικές μηχανές μπικ, χαρτί υγείας, το τετραμηνιαίο περιοδικό του συλλόγου για τους φυλακισμένους «ΜΗΝΥΜ ΖΩΗΣ» κ.ά.
Η τοπική  Εκκλησία – δια του «Εσταυρωμένου» – ευρίσκεται διαρκώς κοντά στους έγκλειστους της περιοχής , αφουγκράζεται τον αναστεναγμό τους και έμπρακτα ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμά τους, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών των καταστημάτων σης.

Θερμά συγχαρητήρια στους εθελοντές και τις εθελόντριες του συλλόγου που άμεσα κινητοποιούνται σε κάθε του Δ.Σ.

«Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» κοντά στους μαθητές του Γ΄ Γυμνασίου Ν. Ιωνίας (13/05)

Μετά από επίσημη πρόσκληση του Αποστόλου Βακρατσά, του διευθυντή του Γ΄ Γυμνασίου ς, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του «Εσταυρωμένου», επισκέφθηκε το σχολείο και ομίλησε (σε δύο διδακτικές ώρες) ενώπιον 100 περίπου μαθητών προβάλλοντας τον εθελοντισμό της Τοπικής μας Εκκλησίας και καταθέτοντας την εμπειρία του από την 24χρονη πορεία του «Εσταυρωμένου».

Ο καλεσμένος ομιλητής, κατέθεσε πολλά περιστατικά από την δράση του συλλόγου, πρόβαλε την αναγκαιότητα της παρουσίας του γνήσιου εθελοντισμού στην σημερινή δοκιμαζόμενη κοινωνία και παρουσίασε πολλά φωτογραφικά στιγμιότυπα που φανέρωναν στα παιδιά την παρουσία ενός άγνωστου κόσμου που δεν τον έχουν ακόμη αντιληφθεί….

Ο ομιλητής έκλεισε την ομιλία του με τα εξής λόγια: «Παιδιά μου, πρώτος εθελοντής υπήρξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ο οποίος θυσιάστηκε για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, και οφείλουμε να τον μιμηθούμε… Ο που στηρίζεται στη διδασκαλία και το παράδειγμα του Χριστού είναι γνήσιος και ευλογημένος… «.

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ, ΣΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑ (13/05)

Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου ς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια συγκινητική εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως.

Προηγήθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός (για τον εορταζόμενο Άγιο Θεράποντα) και ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία του πρωτοπρ. Εμμανουήλ Γιαννούλη, θεολόγο, νομικό, εκπαιδευτικό και συγγραφέα, με θέμα: «Άγνωστες μαρτυρίες προσώπων που γνώρισαν τον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα».

Η εκδήλωση άρχισε με προσφώνηση του πρεσβυτέρου  Ιωάννου Σωτηροπούλου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού, και σύντομη παρουσίαση του βιογραφικού του προσκεκλημένου ομιλητού από τον πρωτοπρ.  Θεόδωρο Μπατάκα, πρόεδρο του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη , την πορεία και τη δράση του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα και κατέθεσε αυθεντικές μαρτυρίες προσώπων που γνώρισαν τον Άγιο στην Αίγινα και βίωσαν κοντά του θαυμαστά γεγονότα.

Η ομιλία του π. Εμμανουήλ – για όσους την παρακολούθησαν – ήταν μία μεγάλη ευκαιρία για πνευματικό αναβαπτισμό, στήριξη και παρηγορία.

Στο τέλος της εκδήλωσης, διανεμήθηκε ως ευλογία μια του αγίου και ετέθη προς προσκύνηση ένα τμήμα των αμφίων του Αγίου Νεκταρίου που μετέφερε από την Αίγινα ο εκλεκτός ομιλητής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού με το Δ.Σ. του «Ε».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση