Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Διορθόδοξο συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου
Διορθόδοξο συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Διορθόδοξο συλλείτουργο στον Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου

Διορθόδοξο συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία λαού.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Ταλίν & Πάσης Εσθονίας  Στέφανος, ενώ συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος και ο επίσκοπος Ολβίας  Επιφάνιος, ιεράρχης της νεοσύστατης Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου .

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Ιγνάτιος προσφώνησε αδελφικώς τους φιλοξενουμένους αρχιερείς, αναφερόμενος στους πολυετείς δεσμούς του με τον πρόεδρο της Αυτονόμου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Εσθονίας, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο,  Στέφανο, εξαίροντας τους κόπους και τους αγώνες του για την στερέωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην μακρινή .

Παράλληλα, εξέφρασε  την χαρά του για την πρώτη συλλειτουργία με ιεράρχη της αυτοκεφάλου , μετά την πρόσφατη θετική στάση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα της αυτοκεφαλίας της.

Από την μεριά του, ο κ. Στέφανος εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίησή του για την ευκαιρία της λαμπρής συλλειτουργίας, ευχαρίστησε τον ποιμενάρχη για την αδελφική φιλοξενία, αλλά και την κοινή τους μαρτυρία στα διορθόδοξα φόρα, επί σειρά ετών και μίλησε με θερμά λόγια για το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου και της Θεολογικής Σχολής της Εσθονικής Εκκλησίας, που προσφάτως αναγνωρίστηκε από το Εσθονικό κράτος και επαινέθηκε για το υψηλό πανεπιστημιακό της επίπεδο.

 Ακολούθησε η επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό του Προστάτου της Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας  Ζέτας Μακρή, Κων/νου Μαραβέγια και Αθανασίου Λιούπη, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας  Δωροθέας Κολυνδρίνη, του Αστυνομικού Δ/ντού Μαγνησίας  Βασιλείου Καραϊσκου και των επικεφαλής των Στρατιωτικών, Λιμενικών, Πυροσβεστικών και λοιπών Αρχών του τόπου.

 

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση