Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το Άγιο Πνεύμα καλεί όλους σε ενότητα»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το Άγιο Πνεύμα καλεί όλους σε ενότητα»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Το Άγιο Πνεύμα καλεί όλους σε ενότητα»

Με την συμμετοχή  πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακή της Πεντηκοστής, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νοσοκομείου Βόλου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος  Ιγνατίου. Στον Εσπερινό παρέστη, επίσης, πλειάδα ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Στο κήρυγμά του επεσήμανε ότι «σήμερα γιορτάζει η μάνα μας, γιορτάζει η Εκκλησία μας, τιμούμε το Άγιο Πνεύμα, που συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας. Το φωτίζει την μας, θερμαίνει την μας, μας σφραγίζει κατά την Βάπτισή μας, μας χαρίζει τους καρπούς του, προσφέρεται αφειδώς σε εκείνους που βιώνουν τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Το καλεί όλους σε ενότητα εντός της Εκκλησίας.

Μέσα σ’ Αυτήν θα σωθούμε, ως κοινότητα, όχι ως ατομικότητες. Εντούτοις, δεν στερεί σε κανέναν την αξία του ως πρόσωπο, γιατί στην Εκκλησία λειτουργεί η ποικιλία των χαρισμάτων…». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος παρατήρησε ότι «σε κάθε πτυχή της εκκλησιαστικής, αλλά και της προσωπικής μας ζωής οι Χριστιανοί επικαλούμαστε το Άγιο Πνεύμα, γιατί νιώθουμε την ανάγκη της παρουσίας και της βοήθειάς Του, ιδιαίτερα στην εποχή μας, που είναι η εποχή του κατακερματισμού, του εγωισμού, της βίαιης επιβολής των απόψεων.

Μπροστά στο φαινόμενο αυτό, πολλοί παραλύουν και απελπίζονται, γιατί δεν έχουν πού να στηριχθούν, δεν ξέρουν τί σημαίνει η παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη τους. Εμείς στρέφουμε τα χέρια στον ουρανό, σε στάση δεήσεως, εργαζόμαστε για την ειρήνη, επιδεικνύουμε αγάπη, συμπαράσταση και παρηγοριά στον κάθε άνθρωπο…».

Τέλος, συνεχάρη τον λαό για την πληθωρική του παρουσία και ανέγνωσε ειδική ευχή για την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Ακολούθησε, αμέσως μετά, η λιτάνευση της ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Νοσοκομείου.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος λειτούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Άνω Βόλου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο γενικός αρχιερατικός της Μητροπόλεως αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση