Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Τα κατηχητικά Σχολεία ζουν και θα ζουν»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Τα κατηχητικά Σχολεία ζουν και θα ζουν»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Τα κατηχητικά Σχολεία ζουν και θα ζουν»

Αφιερωμένη στη θάλασσα η των Κατηχητικών Σχολείων

Η μεγάλη των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, την 10/5 στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας.

Ενώπιον του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, πολλών Κληρικών και πλήθους γονέων και παιδιών, οι νέοι της Τοπικής Εκκλησίας, παρουσίασαν ένα υπέροχο μουσικοχορευτικό και θεατρικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στη θάλασσα, με γενικό τίτλο «θάλασσα κι αλμυρό νερό». Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητας της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Υπό τα θερμά χειροκροτήματα των θεατών, τα μέλη των κατηχητικών συντροφιών των ενοριών , Αναλήψεως και Αγίου Δημητρίου Βόλου παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα.

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως απέδωσε αφιερωμένα στη θάλασσα, ενώ παραδοσιακά και χορευτικά συγκροτήματα των ενοριών Αγίου Σπυρίδωνος, Μεταμορφώσεως, Ευαγγελιστρίας, Αγίας Αικατερίνης Βόλου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σέσκλου, Τιμίου Προδρόμου Ανακασιάς και Γεννήσεως της Θεοτόκου Φυτόκου, χόρεψαν παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι «όχι πολλά χρόνια πριν, κάποιοι διακήρυτταν ότι τα κατηχητικά τελείωσαν, έκλεισαν τον ιστορικό τους βίο. Όμως, αποδεικνύεται διαρκώς ότι ζουν και θα ζουν, γιατί είναι έργο της Εκκλησίας και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται άοκνα και τα κρατούν ζωντανά».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των κατηχητικών βοηθημάτων από την Μητρόπολη, πάνω στα οποία δουλεύουν πολλοί, για να ανανεωθεί η προσφορά του κατηχητικού έργου και ν' αγκαλιάσει όλες τις ηλικίες.

Συνεχάρη και ευχαρίστησε τις οικογένειες που εμπιστεύονται τα τους στα χέρια της Εκκλησίας και επεσήμανε ότι «χάρη σ' αυτή, την Χριστιανική οικογένεια, την οποία η Εκκλησία μας στηρίζει με ποικίλες δράσεις, η κοινωνία μας αντέχει τόσα χρόνια στην κρίση, γιατί κρατά τη συνοχή, προσφέρει κουράγιο και ασφάλεια, σκορπάει ελπίδα…».

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι το κατηχητικό έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας συνεχίζεται και το Καλοκαίρι στις του Αγίου Λαυρεντίου, που είναι έτοιμες να υποδεχθούν και φέτος εκατοντάδες και να τους προσφέρουν αξέχαστες ημέρες πραγματικής και ουσιαστικής ς, σε ένα τόπο μοναδικού φυσικού κάλους.

Παίρνοντας αφορμή από τα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, τον τελευταίο καιρό, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «μπορεί εμείς σήμερα να υμνούμε τη θάλασσα και στον τόπο μας ν' απολαμβάνουμε τις ομορφιές της, αλλά πολύ κοντά μας, στη Μεσόγειο, η θάλασσα γίνεται υγρός τάφος για χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούν να γλιτώσουν από τις φωτιές των εμφυλίων σπαραγμών. Ας κάνουμε μια προσευχή για όλους αυτούς, να δώσει ο Θεός να σταματήσει η τραγωδία, οι ηγέτες του κόσμου να πάρουν σωστές αποφάσεις, για να ξαναγίνει η Μεσόγειος η θάλασσα της ς και της ειρήνης».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία και πραγματοποίηση της γιορτής και ευχήθηκε σε όλους καλό και ευλογημένο Καλοκαίρι.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση