Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στα Σπίτια Γαλήνης επιτελείται έργο Χριστού»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στα Σπίτια Γαλήνης επιτελείται έργο Χριστού»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Στα Σπίτια Γαλήνης επιτελείται έργο Χριστού»

Επίσημη έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών αλήνης της Τοπικής Εκκλησίας

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του Κέντρου σης του Μητροπολιτικού Ναού «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» και των Σπιτιών αλήνης των ενοριών της Τοπικής Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε (10/9) στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, με την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, επί τη του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, προστάτου των εθελοντών και εθελοντριών των ενοριακών συσσιτίων, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνάτιου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν εκατοντάδες εθελόντριες που στελεχώνουν το πολύμοχθο έργο της καθημερινής προσφοράς φαγητού και οι υπεύθυνοι κληρικοί των Σπιτιών Γαλήνης.

Στην του ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τις γυναίκες που αναλώνονται στα αγάπης και προσφοράς της Εκκλησίας, τα οποία χαρακτήρισε « Χριστού, έργα συμπαράστασης στους ελάχιστους αδελφούς του Χριστού».

Παρατήρησε ότι τα «ενοριακά μας συμβάλλουν στην διατήρηση της κοινωνικής ενότητας και συνοχής και συνιστούν απόδειξη ότι οι ενορίες μας είναι ζωντανές». Ο κ. Ιγνάτιος χαρακτήρισε το έργο των εθελοντριών «προσφορά αγάπης, πράξη ς και έμπρακτης αγιότητας, έργο ιεραποστολής», ενώ σημείωσε εμφαντικά ότι «στο έργο αυτό δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους, αναλόγως του χρώματος, της εθνικής τους προέλευσης ή της θρησκείας τους, αλλά στα πρόσωπα όλων αντικρίζουμε τη ζωντανή εικόνα του Θεού».

Στο τέλος του Εσπερινού τελέστηκε ο Αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας των Σπιτιών Γαλήνης.

eorti_agiou_eyfrosinou_02

Υπενθυμίζεται ότι σε όλο το εύρος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος λειτουργούν 27 σημεία ν προσφοράς καθημερνού φαγητού, που καλύπτουν περίπου 2.000 εμπερίστατους συμπολίτες, ενώ σχεδιάζεται στο εγγύς μέλλον η λειτουργία ενός ακόμα Σπιτιού Γαλήνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση