Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Ιερός Κλήρος βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του λαού μας»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Ιερός Κλήρος βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του λαού μας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο Ιερός Κλήρος βγαίνει μέσα από τα σπλάχνα του λαού μας»

Χειροτονία νέου Διακόνου στη

Ένας ακόμη κρίκος στην νοητή αλυσίδα του Ιερού Κλήρου της Εκκλησίας προστέθηκε με την Χειροτονία ενός νέου Διακόνου. Πρόκειται για τον π. Βασίλειο Καπέλα, έγγαμο, πατέρα τριών τέκνων, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, ο οποίος έλαβε τον 1ο βαθμό της Ιερωσύνης από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου , σε βαθειάς συγκίνησης και χαράς.

Στην προσφώνησή του ο νέος Διάκονος αναφέρθηκε στην εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου, αλλά και στα αισθήματα χαράς και ιερού δέους, μπροστά το υπερφυές γεγονός της εισόδου του στον Ιερό Κλήρο.

Ο κ. επεσήμανε ότι «σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας αναζητούμε με ποιον τρόπο να απαντήσουμε στην αμφισβήτηση, στις αντιξοότητες και στις δυσκολίες, στις ιδεοληψίες, στις ακρότητες. Όμως, μέσα σ’ αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, που θέλει να αποϊεροποιήσει κάθε τι στον τόπο μας, ο Θεός έχει τους ανθρώπους του και απαντά με μοναδικό τρόπο, τους καλεί κοντά Του και αφιερώνονται στο έργο Του. Κι εσύ προσέρχεσαι ώριμος, με ανιδιοτέλεια, όχι για να ζήσεις ή να σταδιοδρομήσεις, αλλά για να διακονήσεις και να προσφέρεις. Αυτή είναι η σπουδαιότερη και η μεγαλύτερη απάντηση. Έτσι έζησε και ζει αυτός ο λαός, γιατί ο Κλήρος του βγαίνει μέσα από σπλάχνα του, ποτέ δεν ξεχώρισε, αλλά έδωσε τα πάντα στις κρίσιμες στιγμές της ιστορικής μας πορείας…».

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε τον ρόλο και την συμβολή του Πνευματικού του νέου Διακόνου, του π. Βασιλείου Ακριβοπούλου, «ο οποίος προσέφερε στην Εκκλησία εξαιρετικές προσωπικότητες, συμβάλλοντας στην ποιοτικού και ευλαβούς Κλήρου στην Μητρόπολή μας».
Τέλος, ο κ. τόνισε ότι «σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή ο λαός μας διψάει την αλήθεια του λόγου του Θεού, θέλει την Εκκλησία μας ενοποιό του δύναμη και όσοι κι αν επιχειρήσουν αυτό να το διασαλεύσουν δεν θα το κατορθώσουν, γιατί τούτος ο λαός είναι ζυμωμένος με την Ορθοδοξία και γνωρίζει καλά τί σημαίνει η παρουσία των κληρικών στην ».

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Βασιλείου Καπέλα θα τελεστεί την 2/10 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση