Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παναγία σύμμαχός μας στον αγώνα για την ανόρθωση της Πατρίδας»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παναγία σύμμαχός μας στον αγώνα για την ανόρθωση της Πατρίδας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παναγία σύμμαχός μας στον αγώνα για την ανόρθωση της Πατρίδας»

Λμπρός ο εορτσμός της ς στη έα Ιωνία

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε μια Μάνα που είναι πάνω απ' όλες τις μάνες, γιατί είναι η Μάνα της όντως Ζωής, του Ιησού Χριστού, γίνεται η Μάνα όλης της Εκκλησίας, που είναι το Σώμα του Χριστού κι έτσι καθίσταται Μάνα όλων μας».

Με αυτά τα λόγια ο Μητροπολίτης έδωσε το στίγμα του φετινού εορτασμού της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της εορτής, που τελέστηκε στον Ιερό αό Ευαγγελιστρίας Νέας. Ιωνίας. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στον προσφυγικό Ναό της ς, συνθέτοντας τον πάνδημο εορτασμό, που για ακόμα μία χρονιά πραγματοποιήθηκε για χάρη Εκείνης, που όπως τόνισε ο Σεβασμιώτατος, «έγινε το δοχείο της Χάριτος του Θεού, το όργανο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους».

Ομιλώντας στο κατάμεστο προαύλιο του Ναού, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε, επίσης, την πληθωρική παρουσία του λαού μας, τ' απο του Δεκαπενταυγούστου στις Παρα, «έχοντας πλήρη συνείδηση ότι η Παναγία μας σκέπει, αγιάζει και πρεσβεύει στον Κύριό μας για όλους μας…».

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους στην Παναγία «για όλους εκείνους που χάνονται στα συντρίμμια των πολέμων και στα κύματα της Μεσογείου, χωρίς να έχουν ανθρώπους να τους συασταθούν.

Ξέρουμε όλοι, όμως και τον πόνο που κρύβει η εποχή μας και γα την πατρίδα μας. Μόνο σύμμαχο στον αγώνα για την ανόρθωσή της έχουμε την Παναγιά μας. Αυτή μπορεί να φωτίσει, να δείξει τον δρόμο της ταπεινής ενότητας, της εντιμότητας, που θα δίνει κουράγιο και ελπίδα στον λαό μας».

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Άνω Ξενιάς, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση