Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες»

Τρισάγιο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στον Βόλο

 

Η 21η Οκτωβρίου, από το 1974 έως το 1998, ήταν ημέρα χαράς και ευφροσύνης για την Τοπική Εκκλησία της , καθώς γιόρταζε τα ονομαστήρια του Ποιμενάρχου της, Μακαριστού, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Μετά την εκδημία του, είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, ο μητροπολίτης τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μεγάλου και αξέχαστου προκατόχου του, παρουσία των Κληρικών και λαϊκών, που εργάζονται και διακονούν στον διοικητικό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Τρισαγίου ο κ. αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, στην βραχεία συνύπαρξή τους στην Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοπηγής, όσο και στην φωτεινή προσωπικότητά του: «Είμαστε ευγνώμονες στον αείμνηστο Χριστόδουλο, που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην όλων μας… Θέλω να κρατούμε ζωντανή την μνήμη του. Οι άνθρωποι τον ενθυμούνται, γιατί μίλησε στις καρδιές τους, είχε οράματα και προφητικό λόγο, πολλά πράγματα που εξελίσσονται σήμερα τα είχε αναφέρει στους λόγους του, ενώ ο τον είχε προικίσει με έκτακτα χαρίσματα. Ο Χριστόδουλος σφράγισε την του τόπου, έδωσε όραμα στον λαό, γι’ αυτό και η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες. Ας αναπαύεται η ψυχή του, ας έχουμε την ευχή του…».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω  «5ης Ανάβαση Ελασσόνας» #ΑνάβασηΕλασσόνας - https://t.co/BVqNEamPXv -

  • Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου #ΚέντροΥγείαςΣκοπέλου - https://t.co/HrXsiUTRSp -

  • Σύλληψη νεαρού Βούλγαρου στις #Μικροθήβες #Μικροθήβες - https://t.co/rqp2nYjZbB -

"Αλιεύοντας" την είδηση