Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η μνήμη του Χριστοδούλου θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες»

Τρισάγιο για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στον Βόλο

 

Η 21η Οκτωβρίου, από το 1974 έως το 1998, ήταν ημέρα χαράς και ευφροσύνης για την Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος, καθώς γιόρταζε τα του Ποιμενάρχου της, Μακαριστού, μετέπειτα Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου. Μετά την εκδημία του, είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής.

Για τον λόγο αυτό, σήμερα στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Χριστοδούλου, στο Συνεδριακό Θεσσαλίας, ο μητροπολίτης Ιγνάτιος τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη του μεγάλου και αξέχαστου προκατόχου του, παρουσία των Κληρικών και λαϊκών, που εργάζονται και διακονούν στον διοικητικό της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Τρισαγίου ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Μακαριστό Χριστόδουλο, στην βραχεία συνύπαρξή τους στην της Παναγίας Χρυσοπηγής, όσο και στην φωτεινή προσωπικότητά του: «Είμαστε ευγνώμονες στον αείμνηστο Χριστόδουλο, που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην ζωή όλων μας… Θέλω να κρατούμε ζωντανή την μνήμη του. Οι άνθρωποι τον ενθυμούνται, γιατί μίλησε στις καρδιές τους, είχε οράματα και προφητικό λόγο, πολλά πράγματα που εξελίσσονται σήμερα τα είχε αναφέρει στους λόγους του, ενώ ο Θεός τον είχε προικίσει με έκτακτα χαρίσματα. Ο σφράγισε την ζωή του τόπου, έδωσε όραμα στον λαό, γι’ αυτό και η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή σε όλους τους Έλληνες. Ας αναπαύεται η ψυχή του, ας έχουμε την ευχή του…».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση