Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση»

Σε δηλώσεις, σχετικά με το άνοιγμα των ναών και μονών στους πιστούς, από την Κυριακή 17/5, προέβη σήμερα ο   , προς τους εκπροσώπους των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση, αυτόν τον καιρό, χάριν της υγείας του λαού μας, με πλήρη συνείδηση ότι έχει ευθύνη για τους ανθρώπους. Πλέον, ήρθε η ώρα μίας εν μέρει επιστροφής στην , υπό όρους, σίγουρα, όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι θα λειτουργούμε με τους πιστούς, διότι έτσι νοηματοδοτείται και η Θεία Λειτουργία και οι ιερές Ακολουθίες. Στην περιοχή μας είμαστε έτοιμοι. Οι μας θα δεχτούν μέχρι πενήντα πιστούς. Θα γίνονται, όμως, πολλές Θείες Λειτουργίες και τις και τις καθημερινές. Επίσης, ανοίγουν τα μοναστήρια μας, εν μέρει. Π.χ. οι Ιερές Μονές των Ταξιαρχών Πηλίου, του Αγίου Γερασίμου Μακρινίτσας και του Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς δεν θα ανοίξουν για την ώρα, γιατί έχουν πολυπληθείς Μοναστικές κοινότητες και δεν ελέγχεται εύκολα το προσκύνημα σ’ αυτές. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα μέτρα προστασίας στους ναούς, παρατήρησε ότι «οι πιστοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, μπορούν να φέρουν προστατευτικές μάσκες και να κρατούν τις αποστάσεις. Όσον αφορά στην Θεία Κοινωνία, τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα κληθούν οι πιστοί και εφόσον επιθυμούν θα κοινωνήσουν».

Σχετικά με την λειτουργία των ενοριακών συσσιτίων, τόνισε ότι «πλέον, επαναλειτουργούν, τα περισσότερα. Το «Δος ημίν σήμερον» με νέο τρόπο, ενώ τα περιφερειακά θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα. Ευχόμαστε να έχουμε για την παρασκευή του φαγητού, να επανέλθουν οι εθελόντριες γυναίκες, στις οποίες βασιζόμαστε και να μην υπάρξει των σιτιζομένων. Μέσα μου έχω μία επιφύλαξη. Ξέρουμε όλοι τί σημαίνει η επόμενη μέρα, όμως, θα έχουμε την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη».

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση