Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση»

Σε δηλώσεις, σχετικά με το άνοιγμ των νών και μονών στους πιστούς, από την 17/5, προέβη σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, προς τους εκπροσώπους των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η Εκκλησία έκανε την μεγαλύτερη παραχώρηση, αυτόν τον καιρό, χάριν της υγείας του λαού μας, με πλήρη συνείδηση ότι έχει ευθύνη για τους ανθρώπους. Πλέον, ήρθε η ώρα μίας εν μέρει ς στην κανονικότητα, υπό όρους, σίγουρα, όμως, είναι πολύ σημαντικό ότι θα λειτουργούμε με τους πιστούς, διότι έτσι νοηματοδοτείται και η Θεία Λειτουργία και οι ιερές Ακολουθίες. Στην περιοχή μας είμαστε έτοιμοι. Οι ναοί μας θα δεχτούν μέχρι πενήντα πιστούς. Θα γίνονται, όμως, πολλές Θείες και τις και τις καθημερινές. Επίσης, ανοίγουν τα μοναστήρια μας, εν μέρει. Π.χ. οι Ιερές των Ταξιαρχών Πηλίου, του Αγίου Γερασίμου Μακρινίτσας και του Τιμίου Προδρόμου Ανατολής ς δεν θα ανοίξουν για την ώρα, γιατί έχουν πολυπληθείς Μοναστικές κοινότητες και δεν ελέγχεται εύκολα το προσκύνημα σ' αυτές. Κατά τα άλλα, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Ερωτηθείς σχετικά με τα προστασίας στους ναούς, παρατήρησε ότι «οι πιστοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντισηπτικό, μπορούν να φέρουν προστατευτικές και να κρατούν τις αποστάσεις. Όσον αφορά στην Θεία Κοινωνία, τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Δεν θα αλλάξει τίποτα. Θα κληθούν οι πιστοί και εφόσον επιθυμούν θα κοινωνήσουν».

Σχετικά με την λειτουργία των ενοριακών συσσιτίων, τόνισε ότι «πλέον, επαναλειτουργούν, τα περισσότερα. Το «Δος ημίν σήμερον» με νέο τρόπο, ενώ τα περιφερειακά θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα. Ευχόμαστε να έχουμε τρόφιμα για την παρασκευή του φαγητού, να επανέλθουν οι εθελόντριες γυναίκες, στις οποίες βασιζόμαστε και να μην υπάρξει αύξηση των σιτιζομένων. Μέσα μου έχω μία επιφύλαξη. Ξέρουμε όλοι τί σημαίνει η επόμενη μέρα, όμως, θα έχουμε την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη».

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση