Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την ελευθερία μας»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την ελευθερία μας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την ελευθερία μας»

Εξιρετική γιορτή γι την 25η Μαρτίου 1821

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε (21/3) στο η Επετειακή λόγου – μουσικής και χορού, που διοργάνωσε Μητρόπολη Δημητριάδος, προκειμένου να τιμήσει την εφετινή 197η επέτειο της Εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν η «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Στην επιμελημένη παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από την Ρούμελη – Θεσσαλία – Ήπειρο-Μακεδονία – Πελοπόννησο – Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου, συνοδευόμενοι από τραγούδια που αναφέρονται στον αγώνα του 1821, ενώ απαγγέλθηκαν ποιήματα σχετικά με την της εθνικής μας παλιγγενεσίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα παρακάτω σχήματα:

• Χορευτικό Σύνολο Γυναικών Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

• Εφηβικό Χορευτικό Σύνολο Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

• Χορευτικό Σύνολο Ρομά «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος».

• Παιδικό Χορευτικό Σύνολο Ενορίας Ι.Ν. Αναλήψεως του Χριστού Βόλου.

• Χορευτική Ομάδα «ΒΗΜ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ».

• Χορευτικός Πολιτιστικός Βόλου «ΔΙΑΔΡΟΜΉ»

Στην καταληκτήρια προσλαλιά του ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος τόνισε ότι «τούτη η γιορτή έχει για εμάς ιδιαίτερη σημασία, γιατί αφορά στην απελευθέρωσή μας». Ο κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τους συντελεστές της γιορτής, «που ζωγράφισαν με τον καλύτερο τρόπο το νόημα αυτών των ημερών. Ίσως η χρονιά που διανύουμε να είναι πολύ σημαντική. Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες μιλάμε για ελευθερία και ομοψυχία, αλλά φέτος η κατάσταση είναι κρίσιμη, γιατί συνειδητοποιούμε το μέγεθος της θυσίας των προγόνων μας για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Υπενθυμίζω και πάλι ότι οι πατέρες μας επαναστάτησαν για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία. Το γεγονός αυτό μας διαφοροποιεί από άλλες επαναστάσεις και αποτελεί την ιδιοπροσωπεία ημών των Ελλήνων Ορθοδόξων. Αυτό κρατάμε ζωντανό μέχρι και σήμερα και όσες προσπάθειες γίνονται για την αποϊεροποίηση της ζωής μας, τελικά έρχονται οι συνθήκες να δείξουν ότι έχουμε ανάγκη το ομόψυχο, το ομόθρησκο, την πραγματική για την πατρίδα μας…

Στα παιδιά μας προσφέρουμε την παράδοση της αληθινής ς προς την πατρίδα και την Ορθόδοξη πίστη, για να κρατήσουμε την Ελλάδας μας ζωντανή και στο μέλλον. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να φωλιάσει μεταξύ μας ο διχασμός. Αγωνιζόμαστε για την ενότητα, προσευχόμαστε για την ειρήνη και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την ελευθερία μας».

"Αλιεύοντας" την είδηση