Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διαμορφώνεται γύρω μας ένα καθαρά κοσμικό κράτος»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διαμορφώνεται γύρω μας ένα καθαρά κοσμικό κράτος»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Διαμορφώνεται γύρω μας ένα καθαρά κοσμικό κράτος»

Νέος πρεσβύτερος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Την εις πεβύτερον του π. Θεοκλήτου Κατσαρού, αγάμου, άμισθου κληρικού, άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας, τέλεσε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. , στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγριάς.

Στην ομιλία του ο σεβασμιώτατος εξήρε την απλότητα, την αγνότητα και την καθαρότητα των προθέσεων του π. Θεοκλήτου, καθώς και την αγάπη και τον ζήλο του για την Εκκλησία.

Επεσήμανε, επίσης, ότι η εποχή στην οποία επέλεξε να εισέλθει στην ιερωσύνη είναι «κρίσιμη, καθώς τα πράγματα στην πατρίδα μας έχουν ριζικά αλλάξει. Πρέπει να έχουμε απόλυτη συνείδηση ότι ζούμε σε μια εποχή, που διαμορφώνεται γύρω μας ένα καθαρά κοσμικό κράτος, που μέρα με την ημέρα θα απεκδύεται κάθε τι το ιερό, το άγιο, το εκκλ/κό, κάθε τι που μέχρι τ το συνέδεε με την , με την πίστη και τους αγώνες του λαού. Είναι ένα τελεσίδικο γεγονός.

Σ' αυτή τη δύσκολη εποχή η Εκκλησία καλεί ανθρώπους, με τα χαρακτηριστικά των Αποστόλων, ν' αναλάβουν ένα πολύ βαρύ , να συνεχίσουν να συγκροτούν το Σώμα του Χριστού, να δίδουν μαρτυρία πίστεως, ελπίδος και Αναστάσεως… Δεν θ' αποθαρρυνθούμε απ' αυτά που συμβαίνουν, αλλά πολύ περισσότερο τ καλούμαστε αυτά που διδάσκουμε να τα κάνουμε πράξη, να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή στις ψυχές των ανθρώπων.

Όσα συμβαίνουν και θα συμβούν θα είναι προς όφελος όλων μας. Δεν πρέπει να φοβηθούμε. Ανέφερα τις δυσκολίες και βλέπω πού οδηγούν τα πράγματα. Αλλά αυτό είναι, πολλές φορές, και εφήμερο και παιδαγωγικό για όλους μας.

Η Εκκλησία καλείται να αναλάβει, πλέον, πλήρως τις ευθύνες της και όσο θα προχωρά σ' αυτή την πορεία, τόσο πιο πολύ ο λόγος της θα μετράει και θα επιδρά στο λαό, που στρέφεται σ' Αυτήν, περιμένοντας ν' αντλήσει δύναμη, που τόσο έχει ανάγκη στην εποχή μας…».

Ο σεβασμιώτατος μίλησε για την υπηρεσία του νέου πρεσβυτέρου στην Ελληνική Αστυνομία και τον κάλεσε να είναι μαρτυρία Χριστού για τους συναδέλφους του, διδάσκοντας όλους με την ζωή, τον λόγο και το παράδειγμά του.

Τέλος, εξέφρασε την και την ευαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Αγριά ανέδειξε τα τελευταία χρόνια τρεις εθελοντές κληρικούς, που στηρίζουν καθοριστικά το της Τοπικής Εκκλησίας.

Τον κ. Ιγνάτιο πλαισίωσαν πολλοί κληρικοί, ενώ παρέστησαν ο ς Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος, ο Ιωάννης Τόλιας, πολλοί συνάδελφοι του νέου ιερέως, εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου.

"Αλιεύοντας" την είδηση