Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των Νέων Χωρών – Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή της Εκκλησίας»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των Νέων Χωρών – Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή της Εκκλησίας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των Νέων Χωρών – Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή της Εκκλησίας»

Πολύ σημαντικές , σχετικά με την των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της ς, που πραγματοποιείται στην Κρήτη, έδωσε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, μιλώντας στον Ρ/Σ της Τοπικής Εκκλησίας «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και στον δημοσιογράφο ίκο Βαραλή.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαβεβαίωση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κατά την σημερινή συνεδρία, ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των λεγόμενων Νέων Χωρών της Ελλάδος. Παραμένει το Καθεστώς ως έχει. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα, όλα βαίνουν ειρηνικά και δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς γι' αυτό. Είναι μία διαβεβαίωση που έγινε ενώπιον όλου του σώματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και που καταγράφει μια σημαντική εξέλιξη στη του Εκκλησιαστικού μας καθεστώτος στην Εκκλησία της Ελλάδος. Το λέγω αυτό για να τονίσω πρωτίστως με πόση ειλικρίνεια λειτουργεί η Αγία και Μεγάλη , με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος διευθύνει την Σύνοδο διακονώντας την ενότητα, από την πρώτη στιγμή, όπως το διεκήρυξε στη της Πεντηκοστής».

Ο κ. Ιγνάτιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις βαρυσήμαντες επισημάνσεις του Παναγιωτάτου Πατριάρχου ότι «η Ανατολή δεν έχει Πάπα, ότι δεν πρόκειται για συνομοσπονδία Εκκλησιών, αλλά για την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία». Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε, επισημαίνοντας ότι «με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο σφραγίζουμε τον 21ο αι., λειτουργώντας εν Αγίω Πνεύματι, παρόλα όσα ελέχθησαν και εγράφησαν και κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν. Όσοι μετέχουμε στη Μεγάλη Σύνοδο ζούμε όντως στιγμές Αγιοπνευματικές. Αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε, αυτή είναι η εμπειρία που ζούμε. Η σφραγίζει τη όλης της Εκκλησίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση