Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των Νέων Χωρών – Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή της Εκκλησίας»
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των Νέων Χωρών – Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή της Εκκλησίας»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των Νέων Χωρών – Η Σύνοδος σφραγίζει τη ζωή της Εκκλησίας»

Πολύ σημαντικές ειδήσεις, σχετικά με την πορεία των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας, που πραγματοποιείται στην , έδωσε σήμερα ο Μητροπολίτης κ. , μιλώντας στον Ρ/Σ της Τοπικής Εκκλησίας «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και στον δημοσιογράφο Νίκο Βαραλή.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην διαβεβαίωση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, κατά την σημερινή συνεδρία, ότι «δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αυτονομίας των λεγόμενων Νέων Χωρών της Ελλάδος. Παραμένει το Καθεστώς ως έχει. Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα, όλα βαίνουν ειρηνικά και δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό. Είναι μία διαβεβαίωση που έγινε ενώπιον όλου του σώματος της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και που καταγράφει μια σημαντική εξέλιξη στη σταθερότητα του Εκκλησιαστικού μας καθεστώτος στην . Το λέγω αυτό για να τονίσω πρωτίστως με πόση ειλικρίνεια λειτουργεί η Αγία και Μεγάλη , με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος διευθύνει την Σύνοδο διακονώντας την ενότητα, από την πρώτη στιγμή, όπως το διεκήρυξε στη της Πεντηκοστής».

Ο κ. έκανε ιδιαίτερη στις βαρυσήμαντες επισημάνσεις του Παναγιωτάτου Πατριάρχου ότι «η δεν έχει Πάπα, ότι δεν πρόκειται για συνομοσπονδία Εκκλησιών, αλλά για την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία». Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε, επισημαίνοντας ότι «με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο σφραγίζουμε τον 21ο αι., λειτουργώντας εν Αγίω Πνεύματι, παρόλα όσα ελέχθησαν και εγράφησαν και κάποιοι θέλουν να υποστηρίζουν. Όσοι μετέχουμε στη Μεγάλη Σύνοδο ζούμε όντως στιγμές Αγιοπνευματικές. Αυτό είναι το μήνυμα που έχουμε, αυτή είναι η εμπειρία που ζούμε. Η σφραγίζει τη όλης της Εκκλησίας».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λήστεψαν 83χρονη με λεία 300 ευρώ #δράστες - https://t.co/nIteEwoo6e -

  • Ογδόντα  χρόνια από την ίδρυση του #ΕΑΜ (1941-2021) #ΕΑΜ - https://t.co/lLwanQ9wxJ -

  • Διαδικτυακή ομάδα γονέων από το «Πρόταση Ζωής» - ΟΚΑΝΑ #ομάδαγονέων - https://t.co/aI7EpnANx2 -

"Αλιεύοντας" την είδηση