Βρίσκεστε εδώ:  / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Διαδικτυακό ευχετήριο μήνυμα του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στους μαθητές της Μαγνησίας
Διαδικτυακό ευχετήριο μήνυμα του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στους μαθητές της Μαγνησίας

Διαδικτυακό ευχετήριο μήνυμα του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου στους μαθητές της Μαγνησίας

Διαδικτυακό ευχετήριο μήνυμα απέστειλε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας ενόψει του Πάσχα, μετά από την παράκληση των διευθυντών εκπαίδευσης του νομού, οι οποίοι επεσήμαναν την αναγκαιότητα συλλογισμού και ψυχικής ανάτασης στο πνεύμα των Αγίων Ημερών του Πάσχα.

Σε μία πρωτοβουλία προσέγγισης των νεαρών μαθητών και μαθητριών της Μαγνησίας, οι οποίοι εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών θα παραμείνουν μακριά από του ναούς κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, επέλεξε να επικοινωνήσει μαζί τους μέσω ενός σύντομου βιντεοσκοπημένου ευχετήριου μηνύματος, το οποίο απεστάλη ηλεκτρονικά στους μαθητές ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι διευθυντές εκπαίδευσης 

Οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μαγνησίας θεωρώντας σπουδαιότατης σημασίας την αναγκαιότητα συλλογισμού και ψυχικής ανάτασης στο πνεύμα των Αγίων Ημερών του Πάσχα, απευθύνθηκαν στον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο ζητώντας τη συνδρομή του μεσούσης της δύσκολης περιόδου που βιώνουμε.

Το ιδιαίτερα συγκινητικό αποτέλεσμα το να παροτρύνει τους νέους να επιδείξουν υπομονή και επιμονή και να τους καθοδηγεί με το παράδειγμά του, εμφυσώντας τους την ελπίδα για το τέλος όλης αυτής της δοκιμασίας προκαλεί συναισθήματα αγαλλίασης σε μία περίοδο κατά την οποία η εμψύχωση και οι ευχές του ποιμενάρχη  για υγεία και Καλή Ανάσταση είναι τόσο καίριες, τόσο αναγκαίες για όλους μας. Ήδη το μήνυμα έγινε δεκτό  από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία εξήρε αυτό το μήνυμα ανθρωπισμού, ταπεινοφροσύνης, και ελπίδας σε τέτοιο βαθμό τον οποίο κάποιος αντιλαμβάνεται μόνο αν το παρακολουθήσει.

Το ευχετήριο βίντεο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου προς τις μαθήτριες και τους μαθητές για την Εορτή του Πάσχα βρίσκεται ανηρτημένο και στις ιστοσελίδες της Δ/νσεων Εκπαίδευσης Μαγνησίας (Δ/θμιας http://dide.mag.sch.gr και Π/θμιας http://dipe.mag.sch.gr και στο κανάλι της ΔΔΕ στο YouΤube (DDE Magnesias) https://www.youtube.com/channel/UCbCG8QLJDI0q1gKQYiU0qgg.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Από διαρροή αερίου η #έκρηξη στη Συγγρού #έκρηξη - https://t.co/pqfj3d1bIq -

  • Συμφωνία Ολυμπιακού με Ελιστάνο Μάνγκα #ΠΑΕΟλυμπιακόςΒόλου1937 - https://t.co/E5PkkrC5yV -

  • Απόπειρα αυτοκτονίας 34χρονης στο Βόλο #απόπειρααυτοκτονίας - https://t.co/RB8wDxm8Nd -

"Αλιεύοντας" την είδηση