Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Δεσπόζει τον Δεκαπενταύγουστο η εορτή της Παναγίας
Δεσπόζει τον Δεκαπενταύγουστο  η εορτή της Παναγίας

Δεσπόζει τον Δεκαπενταύγουστο η εορτή της Παναγίας

Δεσπόζει η της Παναγίας, της Μεγαλόχαρης,καταμεσής του Αυγούστου, όπου εορτάζεται το επονομαζόμενο του καλοκαιριού.

Στο Βόλο, επίκεντρο της μεγάλης ς είναι ο Καθεδρικός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, ο οποίος εδώ και πολλές δεκαετίες πανηγυρίζει επίσης και την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του εορτασμού είναι η τελετή του Επιταφίου της Παναγίας ενώπιον του οποίου ψάλλονται τα Εγκώμια, κατά μίμηση της τελετής της Μεγάλης Παρασκευής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Πανηγύρεως, την παραμονή το βράδυ, Τρίτη 14 Αυγούστου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. θα αρχίσει ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός ς χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιγνατίου.

Κατά τη διάρκειά του θα ψαλούν τα Εγκώμια μπροστά στο ανθοστόλιστο κουβούκλιο και κατόπιν στην εξέδρα του προαυλίου θα τελεστεί αρτοκλασία υπέρ υγείας των πιστών και θα γίνει θείο κήρυγμα.

Θα ακολουθήσει η Περιφορά του Επιταφίου, με πομπή από την Φιλαρμονική του Δήμου , αντιπροσωπείες των μικρασιατικών συλλόγων, στρατιωτικών, Προσκόπων, Οδηγών, κ.ά., η οποία θα περάσει από τους δρόμους της Νέας Ιωνίας ( Βολίδη-Δορυλαίου-Βενιζέλου-ς) και δια της Λεωφόρου Ειρήνης θα επανέλθει στον Ναό.

Με το τέλος της Λιτανείας θα ξεκινήσει η Ιερά Αγρυπνία, με τις ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, που θα τελειώσει περίπου στη 1. 30 μετά τα μεσάνυχτα.

Η Αγρυπνία τελείται σε κατανυκτική και προσφέρει τη μοναδική δυνατότητα για εκκλησιασμό όσων αδυνατούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής.

Ανήμερα του 15Αύγουστου, θα τελεστεί ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσυγκέλλου
της Μητροπόλεως.

Το απόγευμα και ώρα 6.30 θα τελεστεί ο ς, θα ευλογηθούν οι αρτοκλασίες που θα φέρουν οι πιστοί και θα ακολουθήσει η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας και φέτος αναμένονται εκατοντάδες πιστοί για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο της Παναγίας, με την ευκαιρία των λατρευτικών αυτών εκδηλώσεων που γίνονται σύμφωνα με το Τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ακριβώς όπως γίνονται στον τάφο της Παναγίας στην Γεθσημανή.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση